Jalgpallitähed on muutuste nimel valmis streikima

Copy
Bernardo Silva
Bernardo Silva Foto: IMAGO / Cody Froggatt / News Images / SCANPIX

Tippjalgpallis on järjest enam turniire, kus pealtvaatajad saavad oma lemmikutele kaasa elada. Kahjuks pole kõik nõnda roosiline sportlaste jaoks, kelle koormused üha kasvavad.

Inglismaa meistri Manchester City jalgpallurid väljendasid oma pahameelt järjest kasvava koormuse pärast. Nimelt on edukate esinemiste tõttu kasvanud kohtumiste arv erinevates liigades. Perioodil 14. september kuni 5. oktoober tuleb 21 päeva jooksul pidada seitse kohtumist. Sinna hulka käivad veel ka lennureisid ja bussisõidud erinevatesse võistluspaikadesse.

«Ajakava on täiesti pöörane. Saime äsja teate, et meil on ainult üks vaba päev Inglismaa kõrgliiga ja liigakarika vahel. See on täiesti absurdne. Kui Meistrite liigas ei õnnestu otse kaheksa hulka pääseda, siis tuleb graafikusse veel kaks mängu. Tänapäeval lähevad meeskonnad üha suuremaks, aga ikkagi pole see kaugeltki kerge,» vahendas Records City ründeäss Bernardo Silva sõnu.

Portugali jalgpalluri sõnul jääb tippmängijal üha vähem aega perekonna ja sõprade jaoks.Peaaegu seitse päeva nädalas elatakse ainult jalgpallilainel. «Isiklikult veedan väga vähe aega perega. Mängude arv, millega peame arvestama, on muutunud täiesti absurdseks.»

Silva avaldusega on nõustunud nii tema hispaanlasest meeskonnakaaslane Rodri kui ka Madridi Reali äärekaitsja Dani Carvajal. Viimased ei välistanud ka seda, et jalgpallimaailm liigub üha järjekindlamalt tööseisaku poole. Kui sellega saavutataks parem mängugraafik, siis on mängijad valmis seda ka tegema.

Tagasi üles