Kas soomlaste 35 aastat kestnud seeriale pannakse punkt? (1)

Copy
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Foto: Kuvatõmmis videost

Soome on kuninglikus vormelisarjas olnud pidevalt esindatud. Nüüd paistab sellele seeriale lõpp tulevat.

Soome vormelisõitjad on kuninglikus vormelisarjas F1 olnud esindatud aastast 1974, kui otsa tegi lahti Leo Kinnunen. Järjepanu on olnud nende sõitjad stardirivis aga alates 1989, mil sarjaga liitus JJ Lehto.

Viimase 35 aasta jooksul on lisaks Lehtole olnud stardis Soome lipu all Mika Häkkinen, Mika Salo, Kimi Räikkönen, Heikki Kovalainen ja Valtteri Bottas. Viimane on ka ainus neist, kes siiani võistlustules.

Põhjanaabrite kahjuks paistab üha reaalsemana, et järgmisel hooajal ei ole enam ainsatki nende vormelisõitjat F1s startimas. Nimelt on Bottase leping Sauberiga tänavuse hooajaga lõppemas ning kontrahti pikendatud pole.

Tema kohta ihkavad mitmed noored talendid, kes 35-aastast Bottast F1st välja puksida soovivad. Nende hulgas on peamiseks soosikuks Sauberi sõitjakohale saanud McLareni akadeemiasse kuuluv Gabriel Bortoleto, kes juhib F2 punktitabelit. Brasiilia vormelitalent liiguks nimelt Sauberisse laenulepinguga, kuna McLaren soovib temaga tulevikus ikkagi koostööd teha, aga ei näe praegu võimalust sõitjakohta pakkuda.

Nõnda on Sauberil valikute küsimus, kas jätkata mõne noorsõitjaga või usaldada kogenud Bottast. Soomlased loodaksid kahtlemata viimasele, kuna nõnda jätkuks nende vägev seeria F1s, mis on toonud ka neli MM-tiitlit.

Tagasi üles