Meeletult laristavat sporditähte ähvardab miljonitest ilma jäämine

Copy
Robin Lehner
Robin Lehner Foto: AP Photo / Sam Morris / SCANPIX

Erinevate probleemidega kimpus Rootsi jäähokitähte Robin Lehnerit ähvardab NHLi reeglite eiramise tõttu töötuks jäämine.

Alates 2010. aastast maailma tugevaimas jäähokiliigas leiba teeniv Lehner pole saanud vigastuste tõttu viimastel hooaegadel enda oskusi spordiareenidel näidata. Praegu kuulub ta Las Vegas Golden Knightsi hingekirja, ent viimane soovib mängijaga lepingut lõpetada.

Põhjus lepingu lõpetamiseks on see, et 33-aastane Lehner ei ilmunud meeskonna treeninglaagrisse, kus talle tulnuks teha meditsiinilised testid. Selle eesmärk olnuks selgitada välja, kas Rootsi väravavaht on võimeline algaval hooajal üldse mängima või tuleks ta asetada pikalt vigastatud mängijate nimekirja.

NHLis on nimelt reegel, mis kohustab mängijatel enne algavat hooaega läbima meditsiinilist kontrolli, kuna raskelt vigastatud mängijaid on võimalik asetada nimekirja, mis ei mõjuta meeskondi kuigi negatiivselt. Nimelt ei kuulu nende palk meeskondade palgalimiiti ja annab võimaluse rivistust võimalikult tugevana hoida. Samas saavad traumade küüsis mängumehed endiselt lubatud töötasu.

Lehner pidanuks algava hooaja eest teenima koguni neli miljonit eurot aastapalgana. Nüüd otsibki tema klubi võimalust, kuidas saaks Lehnerit nõnda vallandada, et talle jääks töötasu sootuks maksmata. Otsuse selle kohta peab kinnitama NHL, kes soovib enne saada mängijalt ka selgitusi treeninglaagrisse mitte ilmumise asjus.

Lehner oli aastaid NHLi üks paremaid väravavahte, ent viimastel aastatel on lisaks vigastustele tekkinud probleeme tal ka eraelus. Nimelt on ta sattunud erinevate mõnuainete sõltuvusse ja seetõttu on tal ka rahalisi probleeme. Hiljuti on metsikult laristanud hokitäht andnud sisse ka personaalse pankroti, kuna ta ei suuda enam oma kohustustega toime tulla.

Tagasi üles