Ott Tänak uue autotootja liitumisest MM-sarjaga: kui üldse, siis juhtub see aastal 2027

Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Hyundai Motorsport

2019. aasta autoralli maailmameister Ott Tänak kommenteeris VivatBeti videoblogis rallimaailma tulevikku. Ühe teemana puudutati ka MM-sarjas osalevaid autotootjaid.

Praegu on MM-sarja tippseltskonnas võistlustules tehasemeeskondadena ainult Hyundai ja Toyota. Nendele pakub konkurentsi ka M-Spordi erameeskond, kes saab tuge Fordi tehasest. Nõnda on valikus ainult kolm autotootjat ning mõistagi spordiala põnevamaks muutmiseks oleks tarvis veelgi meeskondi.

Pole teada, kas lähiajal soovib mõni autotootja WRC-sarjaga (taas)liituda, ent Tänaku hinnangul seda paari aastaga ei juhtu. «Kui nad täna sarjas ei osale, siis 2026 võib päris keeruline olla liituda. Ma tahaks uskuda, et kui üldse keegi peaks liituma, siis pigem juhtub see aastal 2027,» lausus Tänak.

2027. aastal on palju lihtsam MM-sarjaga autotootjatel liituda, kuna just sel ajal hakkavad kehtima uued reeglid, mida veel kinnitatud pole. Nõnda on liitujatel võimalik keskenduda ainult uutele masinatele, mis annaks võrdsemad võimalused praeguste meeskondadega võistelda.

Lisaks MM-sarjas osalevatele meeskondadele keskenduti intervjuus veel ka Hyundai meeskonnas toimuvale, Eesti noortele rallisõitjatele ja üldiselt spordis toimuvale.

Märksõnad

Tagasi üles