Juhendatavaga ebasobivalt käitunud treener sai 20 aastase tegutsemiskeelu

Copy
Dulip Samaraweera.
Dulip Samaraweera. Foto: ca

Austraalia kriketiliit määras endisele kohaliku naiste liiga abitreenerile Dulip Samaraweerale 20 aasta pikkuse tegutsemiskeelu, sest ta on mitme aasta vältel ühe juhendatavaga ebasobivalt käitunud.

Endine kriketimängija oli oma juhendatava suhtes pikema aja vältel kontrolliv ja sunniviisiline. Alaliit hakkas asja uurima ja leiti, et treener rikkus käitumiskoodeksit. On väga ebatõenäoline, et 52-aastane juhendaja Austraalias uuesti treeneriks saab.

Liiga tegevjuht Nick Cummins: «Selle juhtumi ohver on näidanud üles uskumatut julgust, et selle teema päevavalgele tuua. Ta saab meie toetust, et saavutada oma eesmärke nii väljakul kui ka väljaspool seda. Organisatsiooni seisukohalt on kõigi inimeste turvalisus ning heaolu esmatähtis. Me ei tolereeri mingit käitumist, mis ohustab meie inimesi.»

Samaraweera on pikka aega töötanud Austraalia parimate naismängijatega ning oli hooajal 2022-2023 Austraalia alla 19-aastaste neidude koondise abitreener. Tema mängijakarjäär jääb 1990ndate lõppu, Sri Lanka koondist esindas ta seitsmes mängus.

Tagasi üles