Selver x TalTech alustas eurohooaega kindla võiduga

Copy
Lincoln Williams (pildil) vedas Selver x TalTechi Hollandi klubi vastu võidule.
Lincoln Williams (pildil) vedas Selver x TalTechi Hollandi klubi vastu võidule. Foto: Britt Mäekuusk/volley.ee

Eesti võrkpalliklubide eurohooaja avas neljapäeval Tallinna Selver x TalTech, kes alistas Meistrite liiga eelringis 3:0 (25:20, 25:21, 25:21) Kevin Saare ja Doetinchemi Orion Starsi, vahendas volley.ee.

Avageimi algus kulges punkt-punktis, kuni Hollandi klubi 9:6 juhtima pääses ning Andres Toobal mõtlemisaega kasutas. Tallinna klubi suutis geimi keskel Williamsi rünnaku järel jõuti punkti kaugusele (14:13) ja seejärel olid tablool juba 14:14 viiginumbrid ning edasi mindi taas punkt-punktis. Vastaste rünnakuviga andis geimi lõpu eel Selverile 19:17 edu ja nüüd oli vastaste kord mõtlemisaega kasutada. Otsustavatel momentidel tegutses kindlamalt Eesti võistkond, võites avageimi 25:20.

Teine vaatus algas paremini kodumeeskonna jaoks, kes läks Williamsi võimsate rünnakute toel 6:3 ette. Puparti toodud punkt andis Selver x TalTechile 10:5 edu ning Täht suurendas vahe 16:8-le ja selles geimis Orioni klubi enam ohtlikuks ei saanud – geim kuulus tulemusega 25:21 Tallinna klubile.

Kolmandas geimis läks Selveri meeskond Williamsi blokipunktist 10:6 ette. Selles geimis tuli vastaste poolel platsile ka eestlasest nurgaründaja Kevin Saar. Orioni mängijad võitlesid end aga 13:13 viigini. Aganitsa ja Markovici bloikpunktid andsid uuesti Selver x TalTechile kolmepunktilise edumaa – 16:13 ning viigini vastased enam ei jõudnud – geimivõit Selverile 25:21 ja kogu mäng seega 3:0.

Selver x TalTechi ning ka mängu parim oli Lincoln Williams, kelle arvele jäi 16 punkti. Tristan Tähe ning Andri Aganits panustasid vastavalt üheksa ja seitse silmaga. Külaliste eest debüteerinud saarlane Kevin Saar sai kirja ühe punkti.

Põhiturniirile pääsemiseks on vaja alistada kolm vastast. Kui Selver x TalTech Meistrite liigast välja langeb, jätkub hooaeg CEV Cupil.

Korduskohtumine peetakse Hollandis 25. septembril kell 21.00.

Tagasi üles