Raskesse rattaõnnetusse sattunud rallimeister on valmis San Marinos startima

Copy
Ühe nädalaga paranesid Francois Delecouri (pildil) näos olnud haavad.
Ühe nädalaga paranesid Francois Delecouri (pildil) näos olnud haavad. Foto: francois_delecour_/Instagram

Kunagine WRC-sõitja Francois Delecour sattus septembri hakul rattatreeningul karmi õnnetusse ning sai selgroovigastusi. 62-aastane prantslane pidi taastumiseks võtma aja maha, kuid on taas stardivalmis.

«Kukkusin raskelt maastikurattaga sõites, kui mu särk jäi juhtraua külge kinni. See juhtus kiirel laskumisel ning ma ei suutnud ratast enam juhtida ja kukkusin suurel kiirusel.

Õnneks oli mu telefonil asukohatuvastamise funktsioon aktiveeritud ja lähedased leidsin mu kiirelt üles ja toimetasid haiglasse. Kontrolli käigus selgus, et mõned selgroolülid on murdunud ja näos on samuti mõned murrud. Kuid minu moraal on terasest!» kirjutas Delecour toona sotsiaalmeedias.

Õnnetuse tõttu jäi neljakordsel MM-etapi võitjal startimata Saint-Yrieix' asfaldirallil, mis kuulub Prantsusmaa karikavõistluste kalendrisse. 

Paar päeva tagasi postitas rallimeister sotsiaalmeediasse endast pildi, kus on näha mehe imelist paranemist. 

Praeguse seisuga stardib Prantsuse ralliäss veidi rohkem kui kolme nädala pärast San Marinos toimuval Rallylegendil. Delecouril on kavas sõita ikoonilise Peugeot 306 Maxiga, 1997-98. hooajal sõitis ta sama masinaga WRCs.

Delecour tegi debüüdi MM-sarjas 1983. aastal ning jõudis esimese võiduni kümme aastat hiljem. 1993. aastal võitis ta kolm etappi ning veel kolm poodiumikohta ja tuli hooaja kokkuvõttes teisele kohale. Oma viimase MM-ralli võitis ta 1994. aastal Monte Carlos.

Viimati osales ta MM-sarjas veel eelmisel aastal, kui tegi Škoda Fabia RS Rally2-autoga kaasa Monte Carlos ja sai WRC2 arvestuses kümnenda koha.

Tagasi üles