Olümpiavõitjast igiliikur teatas suurest otsusest

Copy
Jaromir Jagr
Jaromir Jagr Foto: Petr David Josek

Aastaid publikut hullutanud jäähokilegend Jaromir Jagr teatas, et tänavune hooaeg jääb tema karjääris viimaseks.

52-aastane Jagr alustas Tšehhis oma karjääri 37. hooaega, mis jääb talle ka viimaseks. Sellest otsusest andis teada tema agent Jaroslav Zidek.

Juba aastaid on räägitud, millal legendaarne hokimees oma suure karjääri lõpetab, ent seni polnud ta märke väsimusest näidanud. Ka praegu on ta piisavas vormis, et kodumaal karjääri jätkata, aga nüüd otsustas ta kevadel siiski uisud varna riputada.

Sellest, et ta on endiselt suurepärases vormis, andis aimu ka alanud hooaja esimene kohtumine Tšehhi kõrgliigas. Vanameister suutis Kladno meeskonna avamängus saada kirja ühe söödupunkti, ent kohtumine Pardubicele kaotati 1:5.

«Jaromir armastab jäähokit väga. Ta tervis on endiselt hea ja probleemid sellel teemal puuduvad. See on ka põhjus, miks ta otsustas tänavu veel jätkata. Enne mängu teatas siiski Jaromir ametlikult, et kevadel lõpetab ta oma sportlaskarjääri,» teatas Zidek.

Jagr on oma karjääri jooksul võitnud sisuliselt kõik, mis võimalik. Ta on kroonitud kahekordseks NHLi meistriks, koodise ridades on ta võitnud nii olümpiakulla kui ka MM-tiitli. NHLis pidas ta kokku 1733 põhihooaja kohtumist, mille jooksul õnnestus koguda 1921 resultatiivsuspunkti.

Märksõnad

Tagasi üles