Bahreini GP korraldaja: idioote leidub igal pool

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad on veendunud, et Bahreini etapp ei tohiks ka tänavu toimuda.
Protestijad on veendunud, et Bahreini etapp ei tohiks ka tänavu toimuda. Foto: SCANPIX

Bahreini ringraja juhatuse esimees Zayed R. Alzayani tunnistas, et kaalus otsust selle nädala lõpus riigis vormel-1 etapp siiski läbi viia pikalt.

Mullu jäigi meeskondadel Bahreinis sõitmata ning rahutused kestavad riigis siiani. Nädala eest sai bensiinipommi plahvatuses vigastada seitse politseinikku, neist kolm rängalt. Reedel üritas politsei aga laiali ajada matuserongkäigust välja kasvanud demonstratsiooni ning tulistas kolme noorukit.

Kuid Alzayani leidis, et intsidente toimub igal pool üle maailma. «Mis siin ikka nii erilist on? Vaadake, mis Londonis toimus, kui üks mees jõkke hüppas ja paadisõidu (Cambridge’i ja Oxfordi vahelise võistluse – toim.) seisma pani,» ütles ta. «Kas te tahate öelda, et Londoni olümpiat ei ähvarda ükski oht? Kas peaksime olümpiamängud ära jätma? Idioote on igal pool maailmas. Kas see tähendab, et peaksime kõik kodus luku ja riivi taga istuma?»

Alzayani kinnitab, et Bahreinis on välismaalastele igati turvaline. «Olen kindel, et need, kes kõhklevad või saabuvad siia vastumeelselt, muudavad juba esimesel päeval oma arvamust. Oleme seda juba näinud ning inimesed, kes saabusid siia murelikena, lahkusid hoopis teistsuguste muljetega.»

Ehkki võistlusnädalavahetuseks on plaanitud mitmeid demonstratsioone, ei usu Alzayani, et etapi tulevik kahtluse all oleks. «Kõik ei ole sajaprotsendiliselt ilus, aga olukord on märksa parem kui paljud inimesed üritavad väita. Oleme kuulunud vormel-1 kalendrisse seitse aastat ja jääme sinna veel kauaks,» teatas ta enesekindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles