Soome hakkab suusatajatelt koguma kümnist. Rehemaa teab, kus nende raha põleb

Copy
Soome suusaliit hakkab MK-etappidel nõudma oma sportlastelt kuni 500 euro suurust stardimaksu ehk nn kümnist. Sellest ei pääse ka tipptegijad, nagu kaheksa MK-etappi võitnud Kerttu Niskanen (pildil) või kolmekordne olümpiavõitja Iivo Niskanen.
Soome suusaliit hakkab MK-etappidel nõudma oma sportlastelt kuni 500 euro suurust stardimaksu ehk nn kümnist. Sellest ei pääse ka tipptegijad, nagu kaheksa MK-etappi võitnud Kerttu Niskanen (pildil) või kolmekordne olümpiavõitja Iivo Niskanen. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / Scanpix

Soome suusaliit teatas, et algaval talihooajal peavad kõik nende murdmaakoondislased maksma igal MK-etapil osalustasu, mis on maksimaalselt 500 eurot. Põhjuseks suusaliidu kehv rahaline seis ja kokkuhoiupoliitika. Eesti suusatajad sellisest tasust pääsevad, kuid alaliidu peasekretär Kristjan Koll möönis, et murdmaasuusatamine on muutunud väga kalliks spordialaks.

Suusahooaja alguseni on jäänud natuke üle kahe kuu, kuid põhjamaade meedias räägitakse pidevalt kulusid aina koomale tõmbavatest alaliitudest. Soome on otsustanud kaotada igasugused erandid ning algaval hooajal peavad kõik MK-etapile pääsevad soomlased maksma suusaliidule osalustasu.

Sellega loodetakse katta osa kuludest, kuid siililegi on selge, et kui iga sportlane maksab nädalavahetusel võistlemiseks kuni 500 eurot, siis väga suurt summat sellest kokku ei tule.

Tagasi üles