Olümpiasportlase jalad hakkasid imelikult kipitama – peagi võitles ta haiglas elu eest

Copy
Stefan Reichmuth
Stefan Reichmuth Foto: Leah Millis / REUTERS / Scanpix

2021. aastal Tokyo olümpiamängudel osalenud maadleja Stefan Reichmuth rääkis intervjuus portaalile Blick avameelselt teda kimbutavast haigusest.

29-aastane šveitslane on viimasel ajal mitu korda viibinud haiglaravil. Tokyo mängudel vabamaadluses osalenud sportlase sõnul diagnoositi tal paar kuud tagasi meningiit, mille tagajärjel vaevasid teda mõnda aega ka epilepsiahood.

Reichmuthi sõnul sai tema lugu alguse sellest, kui ta jalad ühel päeval basseinis olles imelikult kipitama hakkasid. Tund aega hiljem lamas ta haiglas.

«Kavatsesin Coca-Cola külmkapist ära tuua, kuni järsku märkasin, et ei saa enam kõndida. Mu jalad läksid tuimaks. Minut hiljem märkasin, et mu keel läks tuimaks. Ma ei suutnud enam normaalset lauset öelda,» sõnas Reichmuth.

Seejärel kutsusti talle kiirabi ning ta sattus raskes seisus haiglasse, kus selgus kurb tõsiasi: šveitslast vaevab meningiit, mis tekitas epilepsiahoo. Tänu arstide jõupingutustele ja šveitslase heale füüsilisele vormile taastus Reichmuth üpris kiiresti ning ta kirjutati nelja päeva möödudes haiglast välja. 

Seejärel sattus ta paaril korral epilepsiahoogude tõttu haiglasse tagasi, pärast mida leiti tema haiguse kontrolli all hoidmiseks sobiv ravim. Arstide sõnul peaks Reichmuth lõpuks täielikult paranema: see on lihtsalt väga pikk protsess.

2019. aasta maadluse MMilt on Reichmuthil kuni 86 kilogrammi kaaluvate meeste vabamaadluse arvestuses ette näidata pronksmedal. Tokyos tuli ta samuti kuni 86 kilogrammi kaaluvate meeste arvestuses kaheksandaks.

Märksõnad

Tagasi üles