Barcelona fännide natsisugemetega kalambuur tõi kaasa pahameeletormi

Copy
Barcelona fännid.
Barcelona fännid. Foto: @DirectDortmund / X

Monaco võõrustas nädala sees peetud Meistrite liiga kohtumises FC Barcelonat, mille kodumeeskoond 2:1 võitis. Külaliste fännid sattusid tugeva kriitika alla, sest viimased võtsid tribüünile kaasa küsimusttekitava sõnumiga plakati.

Kohtumine algas tormiliselt. Barcelona pidi pärast 10. minutit mängima ühemehelises vähemuses, sest keskkaitsja Eric Garcia sai punase kaardi ning pidi platsilt lahkuma.

Hispaania klubile tegi olukorra veel keerulisemaks kaotusseisu jäämine, kui Monaco parem äär Maghnes Akliouche kuus minutit hiljem skoori tegi. Taas pidi kastanid tulest välja tooma Barcelona 17-aastane superstaar Lamine Yamal, kes seisu viigistas.

Teine poolaeg oli tasavägine, kordamööda hoidsid meeskonnas palli oma valduses. Siiski palju võimalusi ei tekitatu. Seda kuni 72. minutini kui üks-ühele Barcelona väravavahiga Marc-Andre ter Stegeniga sai George Osrzehmen Ilenikhena. Viimane ei väristanud ja saatis palli võrku, Monacole 2:1 võit

Mängu vaatama tulnud Barcelona fännid oli kaasa võtnud plakati, mille peal oli kirjas «Flick heil». Teadagi loosung «Sieg Heil» Natsi-Saksamaal tavaline tervitus. FC Barcelona teatas vastuseks järelepärimisele, et UEFA delegaat hoiatas klubi ametnikke plakatist, mis oli politseikontrollist hoolimata staadionile sisenenud.

Kuna plakatit peeti võimalikuks vaenu õhutamiseks, konfiskeeriti see turvatöötajate poolt. Hispaanias ei ole natsisümbolite avalik näitamine karistatav. Ka sotsiaalmeedias hakkas pilt plakatist levima ning paljud inimesed kritiseerisid seda.

Tagasi üles