Eesti mehed teenisid maleolümpia eelviimases voorus võidu, naiskond pidi leppima kaotusega

Copy
Eesti naiskond maleolümpial.
Eesti naiskond maleolümpial. Foto: Mark Livshitz / FIDE

Maleolümpia kümnendas ehk eelviimases voorus võitis Eesti meeskond Tadžikistani, naised kaotasid Serbiale.

Maleolümpia eelviimases voorus kohtus Eesti naiskond 19. asetusega Serbiaga. Vastaste reitingud olid kõikidel laudadel meie maletajate omast kõrgemad, kuid mänguseisude järgi oli matšiviik väga lähedal. Paraku soosis õnn vastaseid ja lõpuks tuli leppida napi 1,5:2,5 kaotusega. Võitis WIM Margareth Olde ja viiki mängis IM Mai Narva, vahendab Eesti Maleliit pressiteates.

Eesti meeskond võitis seevastu 87. asetusega Tadžikistani kindlalt 3:1. Võitsid GM Aleksandr Volodin ja GM Meelis Kanep ning GM Kaido Külaots ja IM Tarvo Seeman mängisid viiki.

Open-turniiri üldarvestuses jätkab endiselt liidrina India üheksa matšivõidu ja ühe viigiga. (19 matšipunkti 20-st). Üheksandas voorus alistas India esimese stardiasetusega USA võistkonna. Teisele kohale on tõusnud 17 matšipunktiga Hiina. Kolmandal kohal on mitmeid üllatusvõite võtnud 26. stardiasetusega Sloveenia (16 matšipunkti). Viimases voorus kohtuvad tipus India ja Sloveenia ning Hiina ja USA.

Naiste turniiril pidi senine ainuliider Kasahstan leppima viigiga Gruusia vastu ning jagab enne viimast vooru esikohta Indiaga (mõlemal 17 matšipunkti). Kolmandat kohta jagavad USA ja Poola 16 matšipunktiga. Viimases voorus lähevad omavahel vastamisi Kasahstan ja USA, India ja Azerbaidžaan ning Poola ja Gruusia.

Eesti naiskond on kuue matšivõiduga 44. kohal ning kohtub viimases voorus 56. asetusega Bosnia ja Hertsegoviina esindusega. Eesti meeskond on viie matšivõidu ja kahe viigiga 56. kohal ning läheb täna vastamisi 36. asetusega Montenegroga.

Maleolümpia lõpeb tänase viimase vooruga.

Tagasi üles