Eesti kurlingupaar jõudis suure slämmi turniiril poolfinaali

Copy
Marie Kaldvee ja Harri Lill.
Marie Kaldvee ja Harri Lill. Foto: World Curling Federation

Eesti kurlingupaar Marie Kaldvee ja Harri Lill jõudis Kanadas suure slämmi turniiril alagrupi tugevaimana otse poolfinaali, saavutades kuues peetud kohtumises viis kindlat võitu.

Poolfinaalis kohtuvad eestlased Jaapani kurlingupaariga Tori Koana ja Go Aoki, kes asuvad hetkel maailma edetabelis neljandal kohal.

Jaapanlased osalesid möödunud nädalal ka Tallinnas peetud MK-etapil, kuid Eesti duol nendega kohtuda ei õnnestunud, kuna jaapanlased ei pääsenud alagrupist edasi, vahendab Eesti Curlingu Liit pressiteates.

Lill sõnas toona, et tegemist on tugeva vastastega «Isiklikult ootame väga kohtumist Jaapani kurlingupaariga, kes on tugevad ning meie jaoks vähe tuntud vastased. Näiteks möödunud hooajal võitsid jaapanlased absoluutselt kõik tipptasemel rahvusvahelised turniirid, kus nad osalesid,» kommenteeris Lill toona.

Suure slämmi turniiri alagrupis peetud mängudes kujunes eestlaste ainukeseks napiks kaotuseks kohtumine Jaapani esindusega koosseisus Chiaki Matsumura ja Yasumasa Tanida. Pingelise kohtumise viimasesse vooru mindi 5:5 viigiseisus, kuid vastasel oli kasutada viimase kivi eelis. Vaatamata eestlaste pingutustele, õnnestus vastasel eelis edukalt realiseerida ning kohtumine lõppes tulemusega 7:5.

Kanadas Calgarys toimuval suure slämmi Mixed Doubles Super Series turniiri esimesel etapil võistleb 15 kurlingupaari. 

Eesti duo mängib sel hooajal seitse MK-etappi Eestis ja Euroopas ning Kanadas mängitakse samuti seitse rahvusvahelist turniiri. Eesmärgiks on lunastada Eestile kurlingu ajaloos esimene olümpiapilet ning olla 2026. aasta Milano talimängudel medalikonkurentsis.

Tagasi üles