Teised F1-piloodid astusid ropendanud vormelitähe kaitseks välja

Copy
Max Verstappen
Max Verstappen Foto: TOM WHITE / EPA / Scanpix

Sel nädalavahetusel jätkub F1-sari Singapuris. FIA karistas neljapäeval pressikonverentsil ropendanud Red Bulli pilooti Max Verstappenit tema suuvärgi eest ühiskondlikult kasuliku tööga. Otsus on tekitanud väga palju vastukaja teistes sõitjates.

Endine vormel 1 piloot ja sõitjate liidu pealik Alexander Wurz rääkis Motorsport-Totalile, kuidas piloodid karistusele reageerisid.

«Keegi pilootide omavahelisest Whatsappi grupist ei arva, et see on hea asi. Kõik nad on otsusest nördinud,» nentis Wurz. Tema sõnul ärritas sõitjaid enim tõsiasi, et FIA (Rahvusvaheline autoliit) boss Mohammed bin Sulayem ei ole pilootidega ropendamise eest määratavaid karistusi arutanud.

Wurz rõhutas, et keelekasutus on ühtlasi osa isiskusest. «F1-sari on muutunud nii populaarseks, sest sõitjatel on lubatud olla need, kes nad on.»

Lewis Hamilton (Mercedes) nimetas karistust naljaks ja lootis, et Verstappen sellega ei lepi, vahendab Iltalehti.

Eile peeti Singapuri GP-etapil kvalifikatsioon, mille võitis Lando Norris (McLaren). Tänane võidusõit algab Eesti aja järgi kell 15.

F1-sarja üldarvestust juhib Verstappen 313 punktiga, lähim konkurent Lando Norris (McLaren) jääb temast 59 silma kaugusele.

Märksõnad

Tagasi üles