Kurioosum! Lumi üllatas Rootsi tippsuusatajaid: täiesti hull

Copy
Ebba Andersson
Ebba Andersson Foto: Terje Pedersen / AFP / Scanpix

Rootsi naiste murdmaasuusakoondise laager Põhja-Itaalia mägedes võttis huvitava pöörde, kui sportlasi üllatas äkitselt sadama hakanud lumi.

Lavaze külas treeniv rahvuskoondise naiskond jagas laagri alguses Instagramis pilte, millelt on näha, et treeningutel kanti t-särke ja lühikesi pükse. Sel ajal oli Itaalias sooja ligikaudu 25 kraadi.

Ühel hetkel muutus olukord drastiliselt. «Kõigepealt hakkas tibutama, siis sadas vihma, läks lörtsiks ja lõpuks sadas korralikult lund,» sõnas koondise liige Ebba Andersson.

Seejärel sattusid osad sportlased kimbatusse. Näiteks 29-aastane Jonna Sundling pakkis Itaaliasse kaasa vaid suvised riided. Probleemi lahendas ta loominguliselt, ostes endale kohalikust poest talvejope.

«See oli täiesti hull. Tõenäoliselt pole mul kunagi trennis nii külm olnud,» sõnas kolmas koondislane, 26-aastane Emma Ribom teemat kommenteerides.

Sundling tuli lõppenud hooajal murdmaasuusatamise MK-sarja naiste üldarvestuses kuuendaks, Ribom üheksandaks ja Andersson kümnendaks.

Murdmaasuustamise MK-hooaeg algab novembri lõpus Soomes Rukal ning kõik etapid toimuvad Euroopas, täpsemalt Soomes, Norras, Šveitsis, Itaalias, Prantsusmaal, Tšehhis, Rootsis ja Eestis. Hooaja tähtsündmuseks on mõistagi Norras Trondheimis peetav põhja-suusaaalade MM, mis toimub 25. veebruarist 9. märtsini.

Märksõnad

Tagasi üles