Lähebki põnevaks? Verstappen jäi kaheksandat etappi järjest võiduta, jälitaja näitas võimu

Copy
Lando Norris valitses nädalavahetust Singapuris.
Lando Norris valitses nädalavahetust Singapuris. Foto: EDGAR SU / Reuters / Scanpix

Vormel 1 sarja hooaja 18. etapi, Singapuri GP, võitis Lando Norris (McLaren).

22-aastane britt valitses kogu nädalavahetust. Ta oli kiireim enamikel vabatreeningutel, kvalifikatsioonis ning lõpuks ka võistlussõidus. Tasuks karjääri kolmas esikoht.

Kohe stardist eest kihutanud Norris edestas lõpuks Max Verstappenit (Red Bull) 20 sekundi ja 945 sajandikuga. Hollandlane oli omakorda vabas vees: kolmandana lõpetanud Oscar Piastri (McLaren) kaotas talle 20,878 sekundiga.

Lõpu eel röövis Norriselt kõige kiirema ringi ehk ühe lisapunkti Daniel Ricciardo. «Aitäh, Daniel!» tänas Verstappen vahetult pärast finišit raadiosides tiimikaaslast.

Hooaja esimesest kümnest etapist seitse võitnud, neljanda järjestikuse MM-tiitli poole tüürinud Verstappen jäi kaheksandat võistlust järjest esikohata. Nõnda hakkab Norris tänu stabiilsetele esitustele üldseisu põnevaks ajama. Valitseval meistril on koos 331, jälitajal 279 punkti. Kolmas on Charles Leclerc (245). 

Tiimide arvestuses juhib McLaren 516 punktiga. Red Bulli on koos 475, Ferraril 441 ja Mercedesel 329 silma.

Nüüd ootab ees peaaegu kuu pausi. Hooaeg jätkub oktoobri teises pooles USAs. Kokku on veel kavas kuus etappi, mille seas ka kolm sprindisõitu.

Tagasi üles