Nymburki peatreener: alistasime Kalev/Cramo uskumatul viisil. Hävitasime nende süsteemi

Copy
Nymburki peatreener Francesco Tabellini koos hoolealustega võitu tähistamas.
Nymburki peatreener Francesco Tabellini koos hoolealustega võitu tähistamas. Foto: championsleague.basketball

Türgis peetud korvpalli Meistrite liiga kvalifikatsiooni finaalis Kalev/Cramo alistanud Nymburki peatreener Francesco Tabellini oli hoolealuste esitusega ülimalt rahul.

Eesti esiklubi võitis küll avapoolaja 43:34, kuid lagunes siis Tšehhi meistri agressiivse kaitse kätte. Kalevlased viskasid teisel poolajal vaid 23 punkti, kaotades lõpuks 66:80.

«Olen tiimi üle äärmiselt uhke. Juba esimesest päevast saati olen tundnud, et me peaks mängima Meistrite liigas. Ja nüüd oleme kohal. Saime sellega hakkama uskumatul viisil,» pajatas Nymburki itaallasest juhendaja, kes alustas klubis teist hooaega.

«Mängisime väga tugeva ja kogenud vastasega. Mängijad esinesid teisel poolajal imetlusväärselt. Sihikindluse, kire ja pühendumise tase oli meeletu. Saime iga päev tehtava töö eest ilusa tasu. Olen väga uhke.»

Ta jätkas: «Kõik ei sõltu alati meist endist. Kalev mängis esimesel poolajal imeliselt nii kaitses kui ka rünnakul. Aga hakkasime teisel poolajal mängima täiesti uue hooga. Järsku olime igal pool ja kägistasime nad täielikult. Hävitasime kogu nende mängusüsteemi.»

Kui Kalevil patustas esimeses 20 minutiga 11 pallikaotusega, kogunes neid lõpuks lausa 28. Peatreener Heiko Rannula nentis, et see «võib-olla eurosarja mingi rekord.» Igal juhul oli neil teisel poolajal raskusi isegi korralikult viskele saamisega.

«Meie mäng võib kohati olla riskantne. Kui kõik ei pinguta päris maksimumi peal, võib see kätte maksta. Aga praegu see toimis. Tahtsime võitu nii väga, et tegimegi imelise partii,» lisas Rannulast aasta noorem, 40-ne Tabellini.

Kuna tiimid viibisid ühes hotellis, kimbutas kõhuviirus mõlemat. Kalevi poolelt said pihta näiteks Severi Kaukiainen ja Leemet Böckler, Nymburkil ameeriklane Jay Shumate. 

Meie mehed jätkavad euroteed Europe Cupil, esimesed mängud peetakse oktoobri hakul.

Tagasi üles