Ogier jätkab võitlust: ma pole nii negatiivne kui Jari-Matti

Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Kaheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier usub, et tänavuse hooaja tiitlid pole veel päris lõplikult laiali jagatud.

Tõsi, Toyota vaatenurgast on seis üsna kurjakuulutav. Kolm etappi enne hooaja lõppu on tabeli tipus Hyundai mehed: Thierry Neuville 192, Ott Tänak 158 punktiga. Ogier kaotab liidrile 38 silmaga. Tiimide arvestuses on Lõuna-Korea autotootja peal 445 vs. 410.

Kreeka ralli järel andis Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala erinevates intervjuudes mõista, et Hyundaid pole enam võimalik püüda. Hiljem ta veidi leebus, ent foon jäi samaks.

«Olen realist ja tunnistan, et seis ei näe hea välja. Aga ma pole nii negatiivne kui Jari-Matti. Tegemist on ikkagi ralliga, kus keegi pole immuunne ebaõnnele, mis tabas meid näiteks Soomes ja Kreekas,» pajatas Ogier usutluses AutoHebdole.

Tõsi, prantslane oli paar nädalat tagasi Acropolise etapil selgelt kiireim, kuid piirdus lõpuks vaid 13 punktiga. «Eesmärk on avaldada survet nii palju kui võimalik,» sõnas ta.

«Siht on vähendada vahe alla 30 silma. See nõuaks ideaalset rallit. Kolm võistlust on veel pidada, laual on kõvasti punkte. Me ei anna alla, võitleme täiega.»

MM-sari jätkub selle nädala lõpus. Kavas on hooaja viimane kruusaralli, mõõtu võetakse Tšiilis.

Tagasi üles