MM-tiitli pärast konkureeriv Ogier: meil tuleb lihtsalt lõpuni uskuda

Copy
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kuigi sahinad sellest, et Sebastien Ogier kavatseb ka tänavu jahtida MM-tiitlit, on ringelnud alates aprillist, polnud prantslane veel augusti lõpuski päris kindel, et ta ikkagi kõikidel allesjäänud rallidel kaasa lööb. 

Meenutagem, et esialgse plaani põhjal pidanuks Ogier tänavu kaasa lööma ca pooltel rallidel, kuid kui hooaja viienda osavõistluse järel oli tal ette näidata Monte Carlo ralli teine ning Horvaatia ja Portugali ralli esimene koht – Rootsi ja Keenia jättis ta vahele – ning MM-sarja üldarvestuses püsis olukord lootusrikas, hakkasidki ringlema kuulujutud, et äkki võib prantslane tõsisemalt gaasipedaali taas põrandasse vajutada.

Pärast seda ongi Ogier kaasa löönud peaaegu kõikidel rallidel – erandiks on Poola MM-etapp, mis jäi vahele avarii tõttu –, kuid päris lõpliku sõrme selles asjus, et ta üritabki jahtida MM-tiitlit, andis prantslane enda sõnul alles septembri alguses Kreekas. 

Seal käis tema jaoks ära see «miski». «Kui ma midagi teen, siis mitte kunagi poole vinnaga,» tunnistas prantslane usutluses AutoHebdole. 

«Seega kui otsustasime, et löön ka hooaja neljal viimasel rallil kaasa, siis sai ühtlasi otsustatud, et annan endast igal pool maksimumi. Samas olen oma MM-tiitli šansse silmas pidades olnud kogu aeg realist. Need polnud siis väga suured ja praegu on need veelgi väiksemad, kuid meil tuleb edasi võidelda,» sõnas Thierry Neuville'ist 38 punkti maha jääv prantslane. 

«Sul tuleb lihtsalt lõpuni uskuda. Meil pole tänavu midagi kaotada. Sõltumata sellest, kas meil õnnestub tiitel pea kohale tõsta või mitte, tahame lõpetada hooaja tugevalt. Siiani on meie tulemused olnud väga head ning tahan ka kolme viimast rallit tõeliselt nautida,» lausus prantslane.

MM-sarja seis:

1. Thierry Neuville (Hyundai) 192

2. Ott Tänak (Hyundai) 158

3. Sebastien Ogier (Toyota) 154

4. Elfyn Evans (Toyota) 140

5. Adrien Fourmaux (M-Sport) 130

Märksõnad

Tagasi üles