Olümpiavõitja tundis, et midagi on paigast. Röntgen kinnitaski ta hirme

Copy
Jørgen Graabak.
Jørgen Graabak. Foto: Bernd Weißbrod

Neljakordse kahevõistluse olümpiavõitja, norralase Jørgen Graabaki tänavune suvi on kulgenud kõike muud kui ladusalt.  

33-aastase Graabaki jaoks hakkasid asjad viltu vedama aprilli lõpus, kui ta otsustas rullsuusatama minna. Trenni vihtudes sattus tema rulli esiratta vahele aga kivi, mis ta suure hoo pealt pikali paiskas: tulemuseks purunenud küünarnukk ja ranne.

Kui katkine ranne paranes pärast kukkumist ilusasti, siis parema käe küünarnukk põhjustas norralasele veel kaks nädalat hiljemgi meeletult valu. «Mu käsi oli lihtsalt äärmiselt paistes ja asi näis ainult hullemaks minevat,» meenutas ta hijutises usutluses NRK-le ning möönis, et sel hetkel tikkus pähe igasuguseid mõtteid.

«Olen kuulnud lugusid inimestest, kes on kaotanud ka oma käe või muud taolist. Iga kord kui käele vajutasin, tekkisid sinna suured muhud. Säärane paistetus ei tundunud loomulik, kuivõrd tegemist oli ju luumurruga,» jätkas Kristjan Ilvese treeningpartner, kes otsustas seejärel teha uue röntgenpildi. 

See osutus targaks lükkes, sest nõnda sai Graabak teada, et kukkumise tagajärjel oli tema küünarnukki pääsenud nii sentimeetrise läbimõõduga kivi.

Ootamatu «külalise» tüttu kaotas norralane kokku nii seitsme nädala jagu treeningud, kuid paraku ei piirdunud tema mured ainult sellega. Pärast uuesti täiskoormusega treenima asumist kukkus Graabak jooksutiirul ja murdis rangluu. 

Ja nagu sellestki veel vähe poleks, siis kodus tervenedes õnnestus norralasel veel ka trepil libiseda ja roie murda... 

«Selleks hetkeks oli see rohkem juba koomiline kui katastroofiline. Mul oli päris häbi ja ootasin kodus päris mitu päeva, enne kui julgesin lähedastele öelda, mis juhtus,» meenutas norralane, kes on praeguseks siiski tagasilöögid selja taha jätnud ja valmistub täie hooga hooajaks.

Märksõnad

Tagasi üles