INTERVJUU Treener Mehis Viru: kergejõustikuliit ei saa määrata, kus ma käin ja kellega suhtlen (3)

Copy
Vasakult: Kersti Viru, Karmen Bruus ja Mehis Viru 2022. aasta lõpus «Spordiaasta tähtede»  galal.
Vasakult: Kersti Viru, Karmen Bruus ja Mehis Viru 2022. aasta lõpus «Spordiaasta tähtede» galal. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Kergejõustikuliidult tähtajatu tegutsemiskeelu saanud treener Mehis Viru ütleb vastuseks Eesti Antidopingu ja Spordieetika sihtasutuse eelmise juhi Henn Vallimäe arvamusavaldusele, et tuleks kehtestada reeglid, mille järgi saaks karistada ka keelualuse treeneriga koostööd jätkavat sportlast, et kergejõustikuliit ei saa piirata seda, kus tema käib ja kellega suhtleb.

EADSE eksjuhi Henn Vallimäe eelmise nädala lõpus Õhtulehele antud usutlusest järeldub, et olete tema silmis kahjustanud kõrgushüppaja Karmen Bruusi, sest kuna olete kergejõustikus tegutsemise keeldu väidetavalt eiranud, ei jää üle muud, kui asuda teie endiste õpilaste sanktsioneerimise kallale. Mehis Viru, mida kostate?

Pean alustama veidi kaugemalt. 22. veebruaril 2023 tegin pöördumise Tallinna halduskohtule, et tunnistada kehtetuks EKJLi juhatuse ja EKJLi distsiplinaarkomisjoni otsused, millega määrati mulle tähtajatu kergejõustikus tegutsemise keeld. Eesti Kergejõustikuliit seletas oma seisukohtades Tallinna halduskohtule minule määratud karistuse kohta nii:

Tagasi üles