WRC-sarjas muudetakse taas punktisüsteemi (2)

Copy
Oktoobris peaks selguma, milliste reeglite alusel hakkavad Ott Tänak ja teised tuleval aastal punkte teenima.
Oktoobris peaks selguma, milliste reeglite alusel hakkavad Ott Tänak ja teised tuleval aastal punkte teenima. Foto: Luca Barsali/IPA Sport/Scanpix

Tänavu autoralli MM-sarjas kasutusele võetud uus punktisüsteem on kriitikat saanud algusest peale. Saab siiani. Aga tuleval hooajal ootavad ees muutused.

Peamine etteheide rahvusvahelisele autoliidule (FIA) ja WRC-le on, et praegune süsteem ei hinda piisavalt etapivõite. Laupäeva ja pühapäeva lahkulöömisega loodi olukord, kus nädalavahetuse kiireim ei pruugi teenida kõige rohkem punkte. Tõsi, võistluste viimane päev on muutunud põnevamaks, aga eelnevat ülesehitust saaks parendada.

Selle kallal praegu töötataksegi. «Paari ettepanekuga oleme edasi liikunud,» kinnitas FIA asepresident Robert Reid portaalile DirtFish, et järgmisel aastal tulevad muutused. «Ma ei usu, et panime täiesti mööda, aga mõned korrektuurid kuluks ära.»

Ta jätkas: «Aasta tagasi räägiti, kui igavad on pühapäevad. Arvan, et oleme selle mure lahendanud. Võib-olla liiga järsult, aga igavatest pühapäevadest pole enam juttugi.»

Reidi sõnul on vana süsteemi juurde naasmine ebatõenäoline. Uue ja parema kallal veel nokitsetakse. 

Järgmise aasta reeglid peavad paigas olema oktoobriks, kui need maailma mootorispordi nõukogu koosolekul välja kuulutatakse.

Praegune punktisüsteem

Laupäeva järel jagatakse välja*:

1. koht 18 punkti; 2. koht 15; 3. koht 13; 4. koht 10; 5. koht 8; 6. koht 6; 7. koht 4; 8. koht 3; 9. koht 2; 10. koht 1

Ainult pühapäeva eest:

1. koht 7 punkti; 2. koht 6; 3. koht 5; 4. koht 4; 5. koht 3; 6. koht 2; 7. koht 1

Viimase kiiruskatse eest:

1. koht 5 punkti; 2. koht 4; 3. koht 3; 4. koht 2; 5. koht 1

*Nende teenimiseks peab pühapäeval finišisse jõudma.

Tagasi üles