Maleolümpialt veel paremate tulemuste saamiseks vajab Eesti rohkem proffe (1)

Copy
Eesti naiste koondise esinumber Mai Narva sai maleolümpial esimesel laual 10 partiist 7 punkti.
Eesti naiste koondise esinumber Mai Narva sai maleolümpial esimesel laual 10 partiist 7 punkti. Foto: Facebook/IM Mai Narva/Maria Emelianova Photography

Pühapäeval Budapestis lõppenud maleolümpial said nii Eesti nais- kui ka meeskond oma turniirieelse asetusega võrreldes parema koha ning sellega saab kindlasti rahul olla. Suurt hüpet ongi keeruline loota.

Naiskonnal oli 38. asetus ja 11 matšist saadud 14 punktiga (võit andis 2, viik 1 punkti) pälviti 33. koht. Tegelikult jagati koos 14 sama palju punkte kogunud konkurendiga 22.–36. kohta, kuid lisanäitajad jätsid Eesti selle rivi lõpuossa. Ainult ühe matši rohkem võitnud naiskonnad pälvisid juba 7.–12. koha!

Eesti meeskonnaga oli sama lugu. 13 punkti kogunud tiimid said kohad 41.–56., lisanäitajad jätsid Eesti selle seltskonna teise poolde ehk 51. kohale: võistluse eel oli meie meeste asetus 60.

«Tulemus on aktsepteeritav. Jõudsime oma asetusest ettepoole, aga suurt üllatust ei tulnud. Ülemäära pettunud ei pea me olema,» võttis naiste esituse kokku maleliidu juhatuse liige, Eesti neljandal laual mänginud Triin Narva.

Tagasi üles