Heinale lauldakse kiitust nii sotsiaalmeedias kui ka ajaleheveergudel

Copy
Karl Jakob Hein kohtumises Sevillaga.
Karl Jakob Hein kohtumises Sevillaga. Foto: Joaquin Corchero

Karl Jakob Heina koduklubi Valladolidi Real pidi eile Hispaania jalgpalli kõrgliigas vastu võtma järjekordse kaotuse, kui jäi 1:2 alla Sevillale, mistõttu pudenes ka väljalangemistsooni. Meie meest selles aga kuidagi süüdistada ei saa. 

Hein tegi kohtumises Sevillaga neli tõrjet, millest kaks olid lausa hiilgavad – seda ka kohaliku meedia arvates –, kuid paraku ei piisanud sellest klubile viigipunkti teenimiseks.

Seda põhjusel, et Valladolid – täpsemalt Victor Meseguer – kaotas kohtumise viimastel minutitel enda lohakuse tulemusel oma värava lähistel palli ning mänguvahendi endale saanud Chidera Ejuke karistas nad halastamatult ära, virutades palli Heina jaoks püüdmatult tagumisse nurka.   

«Tegemist oli edasi-tagasi lahinguga, kus Sevilla vaikselt oma paremuse maksma pani. Hein tegutses taas kindlalt, tõrjudes [Dodi] Lukébakio, Ejuke, Suso ja Peque'i lööke, kuid Ejuke madala, posti kõrvale vuhisenud löögi puhul oli isegi eestlane võimetu. Nigeerlane lihtsalt kasutas Mesegueri keskväljal tehtud eksimuse ära ja karistas meid ära,» kirjutati Diario de Valladolidi veergudel.

El Dia de Valladolidi veergudelt sai omakorda lugeda: «Pärast vahetusi muutus matš lahtisemaks, mis selgelt Valladolidile ei sobinud. Eriti hästi sai seda näha 68. minutil, kui Sevilla pääses kontrarünnakusse ja Lukebakio ja Ejuke leidsid ennast kaks kahele olukorrast, kuid see andis ainult võimalusele Heinale taas särada (täpselt nagu laupäeval Real Sociedadi vastu).»

Seda, et Heinast on lühikese aja jooksul saanud tõeline Valladolidi lemmik, viitab tabavalt ka viis, kuidas tema algkoosseisu kuulumist kirjeldati: «Heina, Luis Perezt ja [Lucas] Rosat (mõlemaid äärekaitsjaid – K. J.) pole mõtet isegi mainida, sest nemad on juba osa standardlahendusest.»

Ka sotsiaalmeedias lauldi pärast mängu Heinale pigem hosiannat, samal ajal kui ülejäänud tiimi hurjutati. 

«Kui tähtis on Karl Hein Valladolidi jaoks! See tulemus oli meie jaoks häbiväärne, kuid just tema hoidis Sevillat nõnda kaua kinni,» kirjutas üks kasutaja. 

«Nii mõnigi arvab, et ma olen hull, arvestades, et talle on tänavu löödud kõige rohkem väravaid Hispaania kõrgliigas, kuid ma tõesti leian, et Arsenalist laenul olev Karl Hein mängis suurepäraselt,» kirjutas teine ning lisas, et meie mees on ideaalne asendus Valenciale, kelle esiväravavaht Giorgi Mamardašvili siirdub järgmisel aastal Liverpooli.    

Valladolidi peatreener Paulo Pezzolano sõnas pärast mängu: «Mängisime kohati väga hästi, avaldades vastasele survet, mis on võõrsil mängu puhul väga oluline, sest kui me suudame samamoodi ka kodus mängida, oleme kõikide jaoks väga keeruline vastane. Ent kui me teeme selliseid vigu, siis tulistame ise endale jalga. Meil tuleb õppida mängima vastaste kvaliteediga ning olla teadlik, et iga viga võibki tähendada meie jaoks väravat.»

Standings provided by Sofascore

Märksõnad

Tagasi üles