WRC naaseb Monza ringrajale

Copy
Ott Tänak Monza ringrajal.
Ott Tänak Monza ringrajal. Foto: Hyundai Motorsport

Kuigi autoralli MM-sarjale pannakse tänavu punkt 24. novembril, kui lõppeb Jaapani ralli, saab põrisevaid põrgulisi näha ja kuulda veel ka detsembris.

Nimelt toimub 6.–8. detsembrini Itaalias, kuulsal Monza ringrajal Monza Rally Show, kuhu kõik tehasetiimid on lubanud kohale tulla.

Seda põhjusega, et just seal pannakse pidulik punkt WRC-sarja ja rehvitootja Pirelli neli aastat kestnud koostööle, mis tänavuse hooaja järel läbi saab.

Pirelli korraldataval rallisõul saab Rally1-masinaid näha kõigil kolmel päeval. Kui reede ja laupäev mööduvadki sõutähe all, siis pühapäeval ootab neid Master Show ajal ikkagi ees joonele tulemine ja päris võidukihutamine. 

Kes sõitjatest seal osalevad, pole praeguse seisuga veel teada, kuid kindel on, et Toyota, Hyundai ja M-Sport Ford on kõik Rally1-masinatega esindatud.

Lisaks hübriidmasinatele saab kohapeal kaasa elada ka Rally2-masinatele, kes võtavad omavahel mõõtu kõigil kolmel päeval. Nende omavaheline võidukihutamine ongi rallisõu põhiline võistluselement.

«Oleme äärmiselt elevil, et meil õnnestub WRC tagasi meie koju, Monzasse, tuua,» sõnas Pirelli rallisuuna juht Terenzio Testoni. «Meie jaoks on see võimalus vaadata tagasi meie neljale aastale, mil WRC-le rehve tarnisime ning mille jooksul äärmiselt palju õppisime. Kuigi jätame MM-sarjaga hüvasti, soovime üritusega ka rõhutada, et autoralli jääb meie jaoks jätkuvalt oluliseks valdkonnaks.» 

WRC-sari väisas Monzat koroonast räsitud 2020. ja 2021. aastal, kui sealne võistlus pani hooajale punkti. Mõlemal puhul triumfeeris Itaalias Sebastien Ogier, kes krooniti legendaarsel ringrajal vastavalt siis seitsmendat ja kaheksandat korda maailmameistriks. 

2025. aastast tarnib autoralli MM-sarjale rehve Lõuna-Korea firma Hankook.

Märksõnad

Tagasi üles