Norras treeneritööd tegev Kaspar Taimsoo: tundub, et see amet on maailma lihtsaim!

Copy
Kaspar Taimsoo koduse Viljandi järve ääres. Tippsport on eelmise aasta lõpust jäetud seljataha, aga tulevikku vaatab pilk kindlalt.
Kaspar Taimsoo koduse Viljandi järve ääres. Tippsport on eelmise aasta lõpust jäetud seljataha, aga tulevikku vaatab pilk kindlalt. Foto: Elmo Riig/Sakala

Neljadel olümpiamängudel osalenud sõudja, 37-aastane Kaspar Taimsoo ei jätkanud nagu tema kauased kamraadid Tõnu Endrekson ja Allar Raja sportlaseteekonda Pariisi olümpiamängudeni, vaid tegi tippspordiga lõpparve veidi varem. Aga armastatud ala juurde jäi ta saatuse tahtel edasi.

Rio olümpiamängudel neljapaadis pronksmedali võitnud Taimsoo oli samas paadis ka 2021 Tokyos, kuid seejärel otsis oma rada, proovis õnne ka ühesel. Endreksoni ja Raja kõrvale istusid aga Johann Poolak ja Mikhail Kushteyn.

Pärast eelmise aasta MMi suhtles Taimsoo norralastega, kelle neljane sarnaselt Eestiga veel Pariisi-piletit ei pälvinud. «Ütlesin, et kui neil on huvi, võin neid aidata teel olümpiale (tänavuse aasta kevadel jagati viimased kohad välja Luzernis peetud kvalifikatsiooniregatil – V. A.). Tol hetkel Norra sõudeliit ei olnud valmis mind tööle võtma, kuid koondise poisid teadsid, et üks sõudeklubi tunneb minu vastu huvi. Norra poolt võtsid asjad aega ja vahepeal läksin tööle. Aga lõpuks jõudsin otsaga ka Norrasse,» räägib Taimsoo.

Märksõnad

Tagasi üles