Manchester United alustas eurohooaega hädise viigiga

Copy
Christian Eriksen (vasakul) lõi Manchester Unitedi kasuks küll värava, kuid sellest võiduks ei piisanud. Erikseni õnnitleb Marcus Rashford.
Christian Eriksen (vasakul) lõi Manchester Unitedi kasuks küll värava, kuid sellest võiduks ei piisanud. Erikseni õnnitleb Marcus Rashford. Foto: JASON CAIRNDUFF / Action Images via Reuters / Scanpix

Manchester Unitedi jalgpallimeeskond loositi Euroopa liigas vastamisi klubiga, kellega peatreener Erik ten Hag ei tahtnud kokku minna – FC Twentega, kus ta nooruses ise mängis ja kus ta teenis oma esimese profilepingu. Omavahel kohtuti kohe avamängus ning Old Traffordil lepiti 1:1 viiki.

Tegemist oli sarja võita ihkava Unitedi jaoks kahtlemata külma dušiga. Ten Hag ütles mängu eel, et ta ei tahaks sügaval enda südames olevat Twentet kurvastada, ning lõpuks too rõõmustaski.

Skoori avas 35. minutil küll Unitedi taanlasest keskväljamootor Christian Eriksen, kuid 66. minutil Sam Lammers viigistas, rohkem väravaid ei löödudki ning Unitedi mängijad pidid riietusruumi lonkima kodupubliku vilede saatel.

Eriksen teatas lihtsalt: «Twente tahtis rohkem.»

Ten Hag nõustus oma kogenud hoolealusega ja nentis: «Me ei kaotanud, aga see tulemus tundub kaotusena. Nemad mängisid oma elu mängu. Nad võitlesid iga jardi eest, meie mitte. 99 protsendist ei piisa.»

Üllatuse valmistas Norra meeskond Bodö/Glimt, kes alustas 3:2 võiduga Opta superarvuti poolt Euroopa liiga suurimaks soosikuks kuulutatud Porto üle.

Teised kolmapäevased tulemused: Alkmaar – Elfsborg 3:2, Brüsseli Anderlecht – Budapesti Ferencvaros 2:1, Kiievi Dinamo – Rooma Lazio 0:3, Istanbuli Galatasaray – Thessaloniki PAOK 3:1, Razgradi Ludogorets – Praha Slavia 0:2, Midtjylland – Hoffenheim 1:1, Nice – Donostia Real Sociedad 1:1.

Euroopa liigas mängitakse nii nagu Meistrite liigas, kõik 36 klubi mängivad ilma alagruppideta 8 vooru.

Tagasi üles