Olümpialegend avab Pandora laeka, mis võib lõhestada kergejõustikumaailma

Copy
Michael Johnson tahab kergejõustiku populariseerida, aga võib endale ja teistele hoopis augu kaevata. Näiteks 400 meetri tõkkejooksus pole tal seni lepingut ainsagi tippmehega.
Michael Johnson tahab kergejõustiku populariseerida, aga võib endale ja teistele hoopis augu kaevata. Näiteks 400 meetri tõkkejooksus pole tal seni lepingut ainsagi tippmehega. Foto: Jarek Praszkiewicz / EPA / Scanpix

«Kergejõustik on alati vahva, aga see oli üks ägedamaid võistlusi, mida olen kunagi näinud,» ütles USA sprindilegend Michael Johnson vahetult pärast Pariisi olümpiat. Ta on astunud samme, et rohkem vägevaid vastasseise toimuks ka spordipeovälisel perioodil.

Esimesed teated uue võistlussarja sünnist saabusid juba aasta hakul. Hiljuti 57. sünnipäeva tähistanud neljakordne olümpiavõitja Johnson alustas kõlavast nimest: Grand Slam Track ehk kergejõustikus suur slämm (detailse ülevaate leiab lisaloost), nagu tennises ja golfis.

Pariisi mängud lõid hea platvormi, mille najalt ettevõtmist upitada. Kunagine maailma kiireim mees viitas näiteks Femke Boli ja Sydney McLaughlin-Levrone’i, aga ka Rai Benjamini ja Karsten Warholmi haaravatele duellidele.

Tagasi üles