Kullase pingutused USAs päädisid 34 000 dollariga

Copy
Harri Kullas.
Harri Kullas. Foto: Arenacross UK

Pärnu motoklubi äss Harri Kullas tõmbas Ameerikas edukalt joone alla tänavusele hooajale suure lombi taga, kui saavutas Las Vegases SuperMotoCrossi (SMX) finaaletapil üheksanda koha, millega kaasnes korralik palgapäev.

“Tundsin end viimaks rajal suurepäraselt ja tegin suurepäraseid starte. Mul oli kogu päeva hea rütm ja võtsin finaaletapist viimast,” rõõmustas maailma tippkonkurentsis heidelnud 32aastane motomees oma fännilehel. “Ma ei saaks tulemuste üle enam õnnelikum olla: lõpetasin oma USA reisi nii positiivse noodiga.”

Viimasel etapil olid mängus kolmekordsed punktid ja suur auhinnaraha. Niisiis leidis Kullas hea aja, mil teha 450kuubikuliste tsiklite klassis oma hooaja parimad sõidud.

Esimeses võistlussõidus õnnestus Kullasel start suurepäraselt ja ta pääses 20 mehe konkurentsis rajale liidrite hulgas. Esimesed ringid püsis ta esikümnes, kuniks tugev prantslane Dylan Ferrandis ta 11ndaks langetas. Eestlane suutis kogu ülejäänud sõidu Ferrandise tuules püsida ja sel positsioonil finišeeruda. 11. koht tähistas pärnaka tänavust parimat sõidutulemust SMXi sarjas. Esikoha teenis Jett Lawrence, teiseks jäi pikka aega sõitu juhtinud Eli Tomac ja kolmandaks Hunter Lawrence.

Teises sõidus Kullase start nii hästi ei õnnestunud ja ta haaras 17. positsiooni. Sõidurajal näitas ta aga taas head kiirust ja jõudis üle lõpujoone 12ndana. Kahe sõidu kokkuvõttes pälvis suvepealinlane üheksanda koha.

Sarja kokkuvõttes krooniti 156 punktiga meistriks Jett Lawrence, kes teenis võiduga miljon dollarit. Kullas kogus USA meistrivõistlustel hooaja jooksul 57 punkti, mis andis 13. koha ja 34 000eurose auhinnatšeki.

Hooaja alguses tegi ta kaasa Brasiilia meistrivõistlustel, kus saavutas kokkuvõttes teise koha. Kullasel on tänavu veel ees motomaailma tippsündmus ehk Inglismaal toimuv Rahvuste kross, kus ta esindab Eestit ühes Gert Krestinovi ja Tanel Leokiga.

Märksõnad

Tagasi üles