VIDEO Võimu näidanud Kullamäe ja Bilbao pääsesid eurosarja põhiturniirile

Copy
Kristian Kullamäe (number 77).
Kristian Kullamäe (number 77). Foto: fiba.basketball

FIBA Europe Cupi põhiturniirile pääses Eesti koondise liidri Kristian Kullamäe koduklubi Bilbao, kes sai kahe mängu kokkuvõttes jagu Klaipeda Neptunasest.

Paari esimene vastasseis peeti paar päeva tagasi Leedus. Hispaania klubi lahkust sealt võitjana skooriga 74:66.

Korduskohtumine peeti reedel. Poolteist minutit enne avaveerandi lõppu seisis tablool viigises 18:18. Neptuna võitis vabavisete toel esimese veerandi kuue silmaga. Siis ärkasid Bilbao poisid üles. 

Kahel järgmisel veerandil kergitati vahe 16 punktilsiseks. Viimasel veerandil hõõruti soola veelgi leedukate haavadele ning Bilbao pääses 95:59 võiduga Europe Cupi põhiturniirile.

Kullamäe oli Bilbao paremuselt teine punktitooaja (15p). Lisaks andis eestlane kolm söötu ja võitis kaks lauapalli. Hispaania klubi parim oli 19 silma ja viie sööduga Harald Frey.

Mängu saab järele vaadata siit:

Bilbao läheb J-alagruppi, kus on praegu paigas vaid Gruusia meister Kutaisi ja Bulgaaria hõbe Botevgradi Balkan. Üks meeskond lisandub kvalifikatsioonipaaride tublimate kaotajate seast.

Europe Cupil löövad kaasa ka Meistrite liiga kvalifikatsioonist pudenenud Kalev/Cramo ja otse põhiturniirile saanud Pärnu Sadam.

Tagasi üles