FIS jätkab Venemaa ja Valgevene sportlaste keeluga

Copy
Aleksander Bolšunov 2022. aasta veebruaris Lahti MK-etapil.
Aleksander Bolšunov 2022. aasta veebruaris Lahti MK-etapil. Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva/imago images/Scanpix

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) on otsustanud, et Venemaa ja Valgevene suusatajad ei pääse MK-etappidele ja MMile osalema ka algaval talihooajal.

Ukrainas täiemahulist sõda pidava Venemaa ja nende liitlase Valgevene suusatajad on MK-sarjast eemal alates 2022. aasta märtsist. Rootsi suusaliidu juht Lars Öberg avaldas pärast reedest FISi koosolekut, et oli enne otsuse langetamist veidi mures, kuid lõpuks läks kõik nende vaatest hästi.

«Mingit arutelu ja vaidlusi ei olnud. Saime just teada, et algaval hooajal muudatusi ei tule. See on hea otsus. Rootsi kuulub FIS sellesse ossa, mis tõesti toetab venelaste ja valgevenelaste keelustamist seni, kuni säärane olukord Ukrainas jätkub. Praeguses olukorras ei tundu õige neid kaasata,» ütles Öberg Expressenile.

Rootsi ajaleht vahendas ka Venemaa suusaliidu presidendi Jelena Välbe seisukohta, kelle jaoks ei tulnud uudis üllatusena. «Venemaa sportlaste võistluskeelu jätkumine tuleval hooajal on igati oodatud otsus. Ma ei näe mingeid märke, et me isegi neutraalsete sportlastena olümpiale pääseks. FIS olümpiaküsimust muidugi ei otsusta,» ütles Välbe Vene portaalile Sport24, vahendas Expressen.

Murdmaasuusatamise MK-sari algab 28. novembril traditsiooniliselt Rukal toimuva minituuriga.

Tagasi üles