WADA nõuab maailma esireketile mitmeaastast võistluskeeldu

Copy
Jannik Sinner.
Jannik Sinner. Foto: Zhang Chen/Chine Nouvelle/SIPA/Scanpix

Maailma antidopinguagentuur (WADA) teatas laupäeval, et esitas tennise maailma esireketi Jannik Sinneri vastu kaebuse spordiarbitraažikohtusse (CAS). WADA nõuab dopingureeglite vastu eksinud 23-aastasele Sinnerile kuni kaheaastast võistluskeeldu.

Sinner andis märtsis positiivse dopinguproovi aine klostebool suhtes, kuid tal lubati mängimist jätkata. «WADA taotleb talle ühe kuni kahe aasta pikkust võistluskeeldu,» seisis WADA teates.

Hiljuti US Openi võitnud ja praegu Pekingi ATP turniiril mängiv Sinner on järjekindlalt süütegusid eitanud. Eelmisel kuul teatas Rahvusvaheline tennise aususe agentuur (ITIA), et Sinner vabastati kõigist süütegudest pärast seda, kuigi jäi aasta alguses positiivse dopinguprooviga vahele.

ITIA-le sobisid Sinneri selgitused, nagu oleks keelatud ravim sattunud tema organismi füsioterapeudi eksituse tõttu, kes kasutas haavade raviks keelatud ainet sisaldavat pihustit.

«WADA on seisukohal, et mängija süüst vabastamine või hooletusele viitamine ei olnud kehtivate reeglite kohaselt õige. WADA ei taotle ühegi tulemuse diskvalifitseerimist, välja arvatud see, mille on juba määranud esimese astme kohus. Kuna see asi on praegu CASis pooleli, ei anna WADA praegu rohkem kommentaare,» seisis avalduses.

Tagasi üles