VIDEO Rallimehed kihutasid kui siilid udus. Rovanperä: see on ohtlik!

Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: IPA Sport / ABACA

Tšiili MM-ralli laupäevane päev lõppes sõitjate jaoks väga raskelt: rinda tuli pista nii udu kui vihmaga.

Eriti hull oli olukord 11. kiiruskatsel, kus sõitjad kihutasid kui siilid udus.

Antud katse avaldas mõju ka ralli üldisele paremusjärjestusele: kümnenda katse järel oli ralli liider Elfyn Evans (Toyota), talle järgnesid Kalle Rovanperä (+13,6), Ott Tänak (+20,7) ja Thierry Neuville (Hyundai; +53,6). Pärast 11. katset tõusis Tšiili rallit juhtima aga hoopiski Rovanperä. Talle järgnesid Evans (+5,5), Tänak (+20,8) ning Neuville (+35,0).

Rasketele ilmaoludele viitasid katsejärgselt ka paljud sõitjad. «Ma ei näinud kapotist kaugemale. Ma ei tea, kuidas nendes oludes peaks rallit sõitma...,» sõnas Evans.

Tänak: «Ma ei tea ju, millised olud teistel olid, seega raske kommenteerida. Aga minul oli raske. Terve katse peegeldas ka midagi esiklaasilt vastu, mis tegi asja veel raskemaks.»

«Väga-väga paha. Pole vist kunagi sellistes oludes pidanud kihutama. Kolmanda käiguga kulged, sest ei tea, kuhu minna, sõnas Rovanperä, lisades, et udu muutis katse äärmiselt raskeks ja ohtlikuks. 

Grégoire Munster (M-Sport): «Ma pole elus varem midagi sellist kogenud. Ma ei teadnud riske võtta, sest sõitsin justkui pimesi ja kui oleks siin kraavi sõitnud, olnuks see lihtsalt lollus.»

«Põhimõtteliselt kolm või neli kilomeetrit nägidki sa äkki 20 meetrit enda ette? See oli paras väljakutse. Kui oled enesekindel, siis saab seal suruda, aga meie jaoks polnud olukord selline,» sõnas Mārtiņš Sesks (M-Sport) katsejärgselt.

Lõpuks jäeti kiiruskatse turvalisuse kaalutlustel korraldajate poolt üldse pooleli, aga seda alles pärast Rally1-mehi.

Ka kaheteistkümnendal kiiruskatsel pidid rallimehed rinda pistma uduga, millele lisandus ka vihm. Viimasele võistluspäevale läheb ralli liidrina vastu Rovanperä (Toyota), talle järgnevad Evans (Toyota; +15,1) ja Tänak (Hyundai; +33,6).

Postimees hoiab Tšiili rallil kätt pulsil otseblogi vahendusel.

Tagasi üles