Tšiili rallil kolmanda koha saanud Tänak: andsime endast kõik

Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Pühapäeval sõideti autoralli MM-sarja Tšiili etapi viimased katsed. Võistlusel viimase poodiumikoha hõivad Ott Tänak märkis, et Lõuna-Ameerikas oli neil õnne.

«Meil on õnne olnud, lisaks veel see, et Sebil (Ogier -T.G.) reedel probleeme olid,» viitas Hyundai pressiteenistusega rääkinud Tänak kolmandale katsele, kus Sebastien Ogier lõhkus rehvi, kaotades kiirematele nõnda veidi alla kahe minuti. «Peale selle polnud midagi teha. Andsime endast kõik ja saavutasime kõik, mis suutsime.»

Võistkondlikus arvestuses vahendas Toyota vahet Hyundaiga 17 punkti peale. «Nad tegid tagasituleku. Vaatame, mis saab. Nüüd ootab meid ees Kesk-Euroopa ralli, me peaks seal heas positsioonis olema. Võitlus pole lõppenud, peame veel kõvasti tööd tegema,» märkis saarlane.

Sõitjate punktitabelis olulist muutust Tšiili ralli ei toonud. Tiitli suunas liikuv Thierry Neuville kaotas küll Ott Tänakule mõned silmad, kuid liidri edu püsib lõpusirge eel turvaline (29 punkti). «Väga suur vahe, aga Thierry pole veel pääsenud,» muheles Tänak, kes alles hiljuti ütles, et sõitjate MM-tiitel on teisejärguline.

Tšiili ralliga oli tänavuse hooaja viimane kruusaralli. Nüüd kihutatakse võidu asfaldil, esmalt 17.-20. oktoober Kesk-Euroopas ning seejärel 21.-24. november Jaapanis.

Tagasi üles