VIDEO Kontrolli alt väljunud fännid seiskasid Madridi vutiderbi

Copy
Madridi Atletico fännid rahunesid siiski maha ja said tänutäheks näha omade hilist viigiväravat.
Madridi Atletico fännid rahunesid siiski maha ja said tänutäheks näha omade hilist viigiväravat. Foto: OSCAR DEL POZO/AFP/Scanpix

Pühapäeval peeti Hispaania jalgpalli kõrgliigas tänavune esimene Madridi derbi, mis kujunes oodatust tulisemakski.

Kired lõõmavad Madridi kahe suure, Reali ja Atletico kohtumise eel, ajal ja järel alati, kuid sel korral väljusid nad Estádio Cívitas Metropolitanol - just säärast nime kannab Atletico kodustaadion - ka kontrolli alt. 

Seda siis 64. minutil kui Vinicius jr oli viinud Reali juhtima. Ent mitte igirivaalide juhttabamus polnud see, mis Atletico fännid marru ajas, vaid hoopis nende endise väravavahi, praegu Reali puuri kaitsva Thibaut Courtois' tähistamine.

Nimelt tegi kollkipper seda äärmiselt žestikuleerivalt ja nende suunas, mistõttu läkski Atletico fännidel kops üle maksa ja nad hakkasid Courtois'd erinevate esemetega pilduma: populaarsemateks viskeobjektideks osutusid välumihklid ja e-sigaretid.

Selle peale läks Reali esikinnas - võta nüüd kinni, kas ta tundiski ennast ohustatuna või soovis ta Atletico ja nonde fännidega mingit muud mõttemängu mängida -, kohtuniku juurde ning kandis pildumisest ette.

Arbiiter otsustas kohtumise seejärel korraks pausile panna, et anda Atletico fännidele aega rahunemiseks. Kuna sõnavalangud ja pildumised ei lõppenud ka pärast seda, kui staadioniteadustaja oli mitu korda pealtvaatajatele sõnu peale lugenud, pidas kohtunik mõlema klubi peatreeneriga põgusalt aru ning meeskonnad siirdusid seejärel riietusruumi. 

Pärast seda valitses staadioni kerge segadus: kas kohtumine peatati ajutiselt või jääbki vuttmäng pooleli? Nii kümmekond minutit hiljem, kui möll tribüünidel oli rahunenud, naasid aga mõlemad meeskonnad väljakule ja pärast põgusat soojendus võis kohtumine taasalata. Mängupausi pikkuseks oli 20 minutit.

Mäng jätkus muidugi sama tuliselt nagu oli enne kestnud ning sai põneva lõpplahenduse: 90+5. minutil tõusis Atletico sangariks Javi Galán, kes napilt suluseisu vältides - VAR vaatas asja üle - jooksu pääses ja õnnega pooleks viigivärava virutas. 

Kohtumise tipphetked:

Kuigi hilisest viigiväravast tulenevalt võiks arvata, et Reali peatreener Carlo Ancelotti oli pärast kohtumist pettunud, siis vähemalt meediaga suheldes ta seda ei väljendanud.

«Mulle meeldib alati positiivselt mõelda, mitte negatiivselt. Olime ju väga lähedal võidule, sest tegemist on ikkagi äärmiselt tugeva vastasega. Mulle meeldiks mõelda, et astusime punkti võtta liidritele lähemale,» sõnas ta ning lisas, et tema hinnangul oli õige mängu pärast pausi jätkata.

Sama meelt oli ka Atletico loots Diego Simeone, kuid mõistagi ei jätnud ta oma kommentaari sinnapaika, vaid osutas ka draama tekitajale ehk Courtois'le. 

«Mõistagi võid sa väravat tähistada, aga mitte niimoodi [vastas]fännidele otsa vaadates, neid mõnitades ja žeste tehes. Fännid ei saa ju niisama vihaseks, vaid nende vihal on alati põhjus,» sõnas argentiinlane.

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles