VIDEO Tšiili etapi pisarais lõpetanud ralliäss pöördus MM-tiitli nimel kohtusse

Copy
Oliver Solberg
Oliver Solberg Foto: Panoramic/SIPA/Scanpix

Oliver Solberg oli Tšiili rallil puhtalt sõidukiiruselt kõige nobedam Rally2 mees, kuid ta pidi leppima neljanda kohaga. Tulemuse taga peitusid erinevad nüansid.

Škoda Fabiaga kihutav rootslane hoidis 10. kiiruskatse järel üsna kindlalt omas klassis liidrikohta. Siis purunes aga tema masina rehv. Kuigi uus jalavari saadi väga kiiresti alla, läks kaotsi üle pooleteise minuti.

Tol samal katsel jõudis Solbergile rajal kannule üks suuremaid rivaale, Yohan Rossel. Veidi hiljem määrati prantslasele nominaalaeg, mis oli esialgsest tulemusest 40 sekundit kiirem.

Lõpuks Rossel võitiski, edestades Nikolai Grjazinit 17,3, Gus Greensmithi 20,7 ja Solbergi 26,1 sekundga. Neist viimane oli pärast viimast, pööraselt kiiret päeva finišisse jõudes väga pettunud. 

«Me väärinuks võitu ja MM-tiitlit. Praegu on sees päris kibe tunne. Olen praegu natuke emotsionaalne, sest tahtsin võita. Aga nüüd on see väga keeruline,» rääkis ta pisaratega võideldes.

Solberg jäi küll 123 silmaga WRC2 tabeli tippu, ent tema tänavu rohkem punktidele ei sõida. Küll aga kavatsevad lisa teenida lähimad jälitajad Rossel ja Sami Pajari. Neil on koos vastavalt 111 ja 108 silma.

Nõnda kasutab hiljuti 23. sünnipäeva tähistanud rallimees kõiki võimalusi, et enda seisu parandada. Kohe pärast Tšiili etapi lõppu esitas Solberg protesti, et Rosselile anti laupäeval liiga palju aega tagasi. 

Esialgne kaebus lükati tagasi, sest WRC reeglistiku alusel ei saa žürii oma otsuseid üle ega ümber vaadata. Küll aga leidub selleks vastav organ: rahvusvaheline apellatsioonikohus. Sealset vastust nüüd Solberg ootabki.

Rosseli viimane püüdlus MM-tiitlile toimub 17.–20. oktoobrini Kesk-Euroopa etapil, Pajari tuleb välja hooaja viimasel, Jaapani mõõduvõtul novembris.

Tagasi üles