Hyundai tiimipealiku aus tõdemus: peame hooaja lõpuks sõitjatele andma parema auto

Copy
Cyril Abiteboul.
Cyril Abiteboul. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Hyundai rallitiimil jäi seljataha eripalgeline september.

Kui kolm nädalat tagasi rõõmustati Kreekas kolmikvõidu üle, siis nüüd Tšiilis oli olukord põhimõtteliselt vastupidine. Tõsi, Kalle Rovanperä ja Elfyn Evansi kõrval teenis kolmanda koha Ott Tänak, kuid pühapäeva lõikes jäi ta kahe eelnimetatu ja Sebastien Ogier' järel neljandaks. Meie mehe seljataga lõpetas tiimikaaslane Thierry Neuville.

«See oli meie jaoks väga keeruline ralli. Kreekaga võrreldes täielik kontrast,» tunnistas Hyundai tiimipealik Cyril Abiteboul pärast võistlust pressiteates.

Kui vahepeal tundus, et enam-vähem selgeks saanud individuaalse MM-tiitli heitluse kõrval ei lähe põnevaks ka võistkondlikult, siis Tšiili muutis seda. Hyundai edu sulas Toyota ees 35 punktilt 17-le.

«Meil polnud paketti, et sel nädalavahetuselt võita. Seega keskendusime üldarvestusele, vältisime liigseid riske. Mingis mõttes täitsime ülesande. Samas kaotasime võistkondlikus arvestuses poole edust,» jätkas Abiteboul.

«On hädavajalik, et annaksime sõitjatele viimaseks kaheks ralliks konkurentsivõimelisema auto. Peame välja tooma Hyundai Rally1 kogu potentsiaali ja edu taas kasvatama.»

Hooaeg lõppeb asfaldietappidega. Oktoobris kihutatakse Kesk-Euroopas, novembris Jaapanis.

Tagasi üles