Neuville edastas Tänakule sõnumi: tiimisisene võitlus peab lõppema

Copy
Ott Tänak (vasakul) ja Thierry Neuville.
Ott Tänak (vasakul) ja Thierry Neuville. Foto: IMAGO / Nikos Katikis / Scanpix

Karjääri esimese autoralli MM-tiitli poole liikuv Thierry Neuville andis mõista, et nad peavad tiimikaaslase Ott Tänakuga jõud ühendama, mitte teineteise vastu võistlema.

Kaks etappi enne hooaja lõppu lahutab kaht Hyundai sõitjat 29 punkti. Ehk teoorias võiks meie mees veel belglast ohustada, aga reaalsuses on lootused õhkõrnad. Suurem pinge püsib aga võistkondlikus arvestuses, kus Tšiili ralliga kahanes Lõuna-Korea autootja edu Toyota ees 35 punktilt 17-le. 

«Arvan, et tegime Tšiilis vajaliku töö ära,» ütles Neuville võistluse järel WRC.com-ile. «Ja nüüd peame asjad võimalikult kiiresti ära vormistama, sest mängus on endiselt võistkondlik esikoht. Peame tagama olukorra, kus saame Jaapanis selle nimel korralikult heidelda.»

Ta ei salga, et vastasseis Tänakuga võis jätta nädalavahetusele jälje. «Kaotasime 18 punkti, nii et põhimõtteliselt poole edust. Minu ja Oti vahelise heitluse tõttu väldime mõlemad väga suuri riske. Nõnda loovutasimegi päris palju punkte Toyotale,» arutles Neuville.

Tema hinnangul on hooaja viimaseks kaheks etapis vaja taktikat veidi timmida. «On väga tähtis, et tiimisisene võitlus lõppeks ja suudaksime Toyota võistkondlikult alistada. Peame leidma hea strateegia, et ei jääks võistkondlikust tiitlist ilma. See on veidi pingeline, aga praegu ei saa ma enamat teha.»

Tänak ei lehvita kindlasti valget lippu, aga juba Tšiili ralli ajal ütles temagi: «Sõitjate MM-tiitel on nüüdseks teisejärguline teema. Tiimide arvestus on tähtsam.»

Hooaja eelviimane etapp toimub 17.–20. oktoobrini Kesk-Euroopas. Viimane ralli peetakse 21.–24. novembrini Jaapanis.

Individuaalsele MM-tiitlile on teoreetiline võimalus veel kahel Toyota mehel. Sebastien Ogier kaotab Neuville'ile 41, Elfyn Evans 46 punktiga. Laual on veel 60 silma.

Tagasi üles