Latvala tunnistas viga: tõstan käe üles

Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: IMAGO / Valtteri Vainio / Scanpix

Toyota autorallitiimi pealik Jari-Matti Latvala tunnistas, et oli järelduste tegemisel veidi ennatlik.

«Jah, tiitlivõitlus on nüüd põhimõtteliselt läbi. Peab juhtuma ime, et praeguste reeglitega neile järele jõuda,» ütles Latvala mõni nädal tagasi Kreeka ralli viimase katse järel, kui Sebastien Ogier oli äsja teinud avarii.

Mast oli mõistetavalt maas. Hyundai noppis etapilt kolmikvõidu ja kasvatas edu tiimide arvestuses 30 punktile. 

Möödunud nädalavahetusel Tšiilis pöördus aga olukord pea peale. Toyota valitses kogu võistlust ning vähendas vahe 17 silmale. Kahe järelejäänud ralliga annab seda üsna hõlpsalt kinni mätsida.

«Tõstan eksimuse märgiks käe üles. Olin Kreekas liiga negatiivne. Kui Ogier tegi avarii, siis ma ei uskunud, et ta võib katse finišisse jõuda. See tegi olukorra veidi lihtsamaks,» tõdes Latvala pärast Tšiili võidukihutamist. 

Tõsi, Ogier jäi Kreekas ilma küll pühapäeva punktideta, aga üle lõpujoone veeremisega päästis ta laupäeva õhtuks kogutud saagi. 

«Arutasime enne Tšiili tulekut võistkonnas asja. Üritasime panna kõiki uskuma, et meil on endiselt võimalus. Tehtud tööga näitasime, et meil tõesti on potentsiaali. Muidugi on vahe veel 17 punkti, aga kaks rallit jääb ka sõita. See annab kogu tiimile palju energiat ja motivatsiooni,» lisas Latvala.

Toyota võttis Tšiilist maksimaalsed 55 silma. Kaksikvõidu kindlustasid Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans. Pühapäeval lõi platsi puhtaks Sebastien Ogier.

«Meil jäi seljataha kaks kohutavat pühapäeva. Olime Tšiilis kõva surve all. Aga tänu sellele tulemusele oleme taas võistkondliku MM-tiitli mängus. See on suur kergendus. Nüüd näeb isegi Jaapan, et meil on võimalus,» ohkas Latvala kergendatult.

Asjad pannakse lõplikult paika kahe asfaldiralliga. Oktoobris kihutatakse Kesk-Euroopas, novembris Jaapanis.

Tagasi üles