Eesti parim piljardiproff tõusis maailma edetabelis kolmandaks

Copy
Tänavu peeti piljardi MM Las Vegases. Vasakult: Fedor Gorst, Naoyuki Oi, Carlo Biado, Denis Grabe.
Tänavu peeti piljardi MM Las Vegases. Vasakult: Fedor Gorst, Naoyuki Oi, Carlo Biado, Denis Grabe. Foto: WPApool.com

Eesti edukaim piljardisportlane Denis Grabe tõusis esimest korda maailma edetabeli kolmandale reale. Esimest kohta hoidvast sakslasest Joshua Fillerist jääb ta maha 5504 punktiga, vahendab Eesti Piljardiliit.

Eestlane on aastaid kuulunud piljardispordi maailma absoluutsesse tippu, olles viimased kuus aastat maailma 20 parima hulgas või selle lähedal. Viimastel aastatel on Grabe positsioon olnud maailma edetabelis kümne parima hulgas, kuid esikolmikusse ei ole Grabe veel kunagi pääsenud. Eesti esindajal on kogutud kokku lausa 34 428 punkti.

Grabe on ka läbi aegade ainus Eesti piljardisportlane, kes on võitnud täiskasvanute MMilt Eestile medali ning samuti on tegemist ainukese eestlasega, kes kunagi paiknenud maailma edetabelis saja parima hulgas.

«Usun, et olen karjääris teinud sammu edasi ja kindlasti on suur osa sellest tänu Team Estonia toetusele ja usaldusele. Saavutasin enda esimese MM pronksmedali Las Vegases ja võitsin Maldiivide lahtised meistrivõistlused, mis on minu suurim võit siiani. On olnud karjääri parim aasta ja seda näitab ka hetke maailma edetabeli 3. koht. Loodan, et hea hoog jätkub ka tulevastel turniiridel», kommenteeris Grabe.

Lisaks Fillerile jääb Grabest maailma edetabelis ette Kreeka sportlane Alexander Kazakis (36 202 punkti).

Septembris Postimehega vestelnud Grabe järgmiseks võistluseks on Hanoi Open, mis peetakse Vietnamis.

Teise Eesti sportlasena paikneb maailma edetabelis tunamullu juunioride Euroopa ja maailmameister Karl Gnadeberg, kes istub 151. real.

Tagasi üles