Teigamägi loobus EOK asepresidendiks kandideerimast (2)

Copy
Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi.
Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi. Foto: Tairo Lutter

Eesti Kergejõustikuliidu pikaajaline president ja Eesti Olümpiakomitee (EOK) asepresident Erich Teigamägi andis teisipäeval pressiteate vahendusel teada, et taandas ennast EOK asepresidendi kandidatuurist.

«Olen 25 aastat olnud Eesti sportlaste, treenerite, nende perede ja alaliitude juhtide kõrval. Olen olnud Eesti Olümpiakomitee täitevkomitees kolm perioodi, viimati asepresident. Kandideerin EOK presidendiks, sest olen olnud tippsportlaste ja alaliitude kõrval ning näinud ka asepresidendina, et need valikud, mida teeme, ei too tulemusi, mida vajame,» avaldas Teigamägi ja lisas: «Minu huvi ei ole jätkata toetavas rollis organisatsioonis, mille president ei mõista, et selleks, et EOK täidaks oma eesmärgid, on vaja fookus suunata saavutus- ja tippspordile ning sportlastele õnnestumiseks vajaliku platvormi loomiseks.

Väikeses riigis ei ole meil võimalik tegeleda samas mahus kõigega – mina näen, et EOK presidendi üks prioriteete peab olema alaliitude toetamine. Selleks, et meil oleks rohkem tippsportlasi, kellele on loodud võimalused edu saavutamiseks. Mida rohkem on meil tippe, seda lihtsam on tekitada sportlike harjumusi noorte ja harrastussportlaste seas.»

Viimased neli aastat on Teigamägi olnud EOK presidendi Urmas Sõõrumaa asepresident. Lisaks on saarlane EOK tippspordikomisjoni esimees.

Lisaks Teigamäele ja Sõõrumaale jahib EOK presidenditooli ka Kersti Kaljulaid. EOK juhtkonna valimised toimuvad 11. oktoobril.

Tagasi üles