MEISTRITE LIIGA Arsenal näitas PSG vastu võimu, sakslane kostitas šotlasi kübaraga

Copy
Karima Adeyemi.
Karima Adeyemi. Foto: Scanpix / IMAGO / kolbert-press

Teisipäeval peeti jalgpalli Meistrite liiga teise vooru esimesed kohtumised. Võidurõõmu tundsid Londoni Arsenal, Dortmundi Borussia, Barcelona, Milano Inter, Manchester City ning Leverkusen.

Salzburg 0:4 Brest

(24., 70. Abdallah Sima, 66. Mahdi Camara, 75. Mathias Pereira-Lage)

Esimest hooaega Meistrite liigas mängiv Brest avas skoori 24. minutil, kastist tulistas madala löögiga Abdallah Sima. Avapoolaja lõpus ja riietusruumidest naastes kodumeeskond proovis ja proovis, kuid väravas seisis kindlalt Bresti väravavaht Marco Bizot. Teisel poolajal kõmmutasid Bresti mängijad üheksa minuti sees Austria klubile veel kolm väravat. Brest sai oma teise võidu ning on kogunud juba kuus punkti.

Stuttgart 1:1 Praha Sparta

(7. Enzo Millot, 32. Kaan Kairinen)

Stuttgarti vasakkaitsja Maximilian Mittelstädt andis 7. minutil tsenderduse vastaste kasti, kus palli suunas peaga väravasse Enzo Millot. 32. minutil viigistas seisu Sparta soomlasest poolkaitsja Kaan Kairinen, kes andis karistuslöögi, mis lendas otse paremasse nurka. Võiduväravat kumbki lüüa ei suutnud, seega pidid mõlemad leppima viigi ja ühe punktiga.

Londoni Arsenal 2:0 Paris Saint-Germain

(20. Kai Havert, 35. Bukayo Saka)

Inglismaa klubi ründaja Leandro Trossard andis palli 20. minutil kasti, PSG väravavaht Gianluigi Donnarumma tuli seda püüdma, kuid enne pani oma pea vahele Kai Havertz, kes palli itaallase seljataha lõi. 

Kümme minutit enne avapoolaja lõppu oli Arsenalil karistuslöök. Inglismaa koondislane Bukayo Saka panni palli esiposti ja otsis meeskonnakaaslasi, kuid nahkkera põrkas värava ees maha ning lendas seejärel Donnarumma imestuseks tema seljataha.

Avapoolajal valdasid külalised rohkem palli, kuid viimasel kolmandikul olid ohtlikumad just Arsenali mängijad.

PSG sai vahetusmängijate toel teisel poolajal ohjad rohkem enda kätte, kuid suurt ohtu Arsenali puuriluku David Raya väravale ei kujutatud.

Barcelona 5:0 Berni Young Boys

(8., 51. Robert Lewandowski, 34. Raphinha, 37. Inigo Martinez, 81. Mohamed Aly Camara (omavärav))

Šveitsi klubi mängijate kaitsetöö andis soovida. Barcelona peo pani käima Lewandowski, Hispaania klubi mängijad kombineerisid hästi, nahkkera jõudis tagaposti hiilinud poolakale, kes palli tühja väravasse suunas.

34. minutil mängis Barcelona ääremängija Raphinha nurgalöögi lühikeselt lahti, pall jõudis Šveitsi klubi kastis lõpuks tagasi brasiillasele, kes hispaanlaste eduseisu suurendas. Kolm minutit hiljem saatis Pedri karistuslöögist palli kasti, mille keskkaitsja Inigo Martinezi peaga väravasse suunas.

51. minutil tagaposti keerlenud nurgalöögile sai pea vahele Martinez, kes suunas palli edasi värava alla, kus poolakas Lewandowski palli väravasse lõi.

Young Boysi haavadele hõõrus veelgi soola nende keskkaitsja Mohamed Aly Camara omavärav.

Leverkusen 1:0 AC Milan

(51. Victor Boniface)

Valitsev Saksa meister lõi võiduvärava 51. minutil, kui Leverkuseni vasakkaitsja Grimaldo jättis kannaga palli Jeremie Frimpongile, kelle löögi Milani väravavaht Mike Maignan tõrjus, kuid pall lendas otse Saksa klubi ründajale Victor Bonifacele, kes lõi nahkkera tühja väravasse.

Dortmundi Borussia 7:1 Celtic

(7. Emre Can (Pen), 11., 29., 42. Karim Adeyemi, 40. (Pen), 66. Serhou Guirassy, 79. Felix Nmecha 9. Daizen Maeda)

Esimesel poolajal Saksamaa klubi väravatega tagasi ei hoidnud. Juba 7. minutil teeni penalti, mille nende kapten Emre Can realiseeris. Eduseis oli vaid kaks minutit, mille järel tõi Daizen Maeda tabamus viigiseisu.  Siis läks lahti ka Eesti U21 koondist kübara kostitanud Karim Adeyemi, kes lõi 31 minuti sees kolm väravat. Vahepeal realiseeris ka 11 meetri karistuslöögi Serhou Guirassy.

Teisel poolajal suurendasid Dortmundi eduseisu veelgi taas jala valgeks saanud Guirassy ning vahetusest sekkunud Felix Nmecha.

Milano Inter 4:0 Belgradi Crvena Zvezda

(11. Hakan Çalhanoğlu, 59. Marko Arnautović, 71. Lautaro Martínez, 81. Mehdi Taremi (Pen))

Soomlase tabamusest inspiratsiooni saanud Interi poolkaitsja Hakan Çalhanoğlu keerutas karistuslöögist palli posti põrkega väravasse.

Interil on teine, kuid see on külaliste viga taga. Taremi varastab kaitsjalt palli ja veeretab palli rahulikult Arnautovici teele, kes lööb väravavahist mööda. 

59. minutil võitis kaitsjatelt palli tagasi Mehdi Taremi, andis selle edasi ründepartenrile Marko Arnautovićile, kes lõi skooriks 2:0. 12 minutit hiljem kaotasid Crvena Zvezda kaitsjad palli ning see jõudis Lautaro Martínezile, kes saatis palli väravavahi seljataha. Kodumeeskonna edu suurendas veelgi penalti realiseerinud Taremi.

Eindhoveni PSV 1:1 Lissaboni Sporting

(15. Jerdy Schouten, 84. Daniel Braganca)

Hollandi poolkaitsja Jerdy Schouten noppis palli 15. minutil vahelt, võttis palli esimese puutega endale ette ja kõmmutab nahkkera väravasse. 

Sporting jätkas üritamist ning jõudsid kuus minutit enne normaalaja lõppu viigiväravani. 

Pall tuli PSV kasti, kus oli täiesti üksi jäetud vahetusest sekkunud Daniel Braganca, kes esimese puutega õhust palli väravasse lõi ja tabloole viiginumbrid tõi. 

Bratislava Slovan 0:4 Manchester City

(8. İlkay Gündoğan, 15. Phil Foden, 58. Erling Haaland, James McAtee)

Paremalt äärelt andis Jeremy Doku palli kasti, Savinho läks löögile, kuid Slovani väravavaht tegi väga hea tõrje. Nende kahjuks lendab pall otse trahvikasti joone peal seisnud İlkay Gündoğanile, kes esimese puutega palli väravasse saadab.

Seitse minutit hiljem oli aktsioonis taas Doku, kes leidis kastist Phil Fodeni. Viimane keerutas palli alla vasakusse nurka.

Väravata ei tahtnud selles mängus jääda ka Norra superstaar Erling Haaland, kes ootas oma võimalust. Selle ta sai 58. minutil, kui Rico Lewis andis kaitsjate taha palli. Haaland  mängis esimese puutega väravavahist mööda ja saatis teise puutega palli väravasse.

City vahetusmees James McAtee tegi oma Meistrite liiga debüüdi ning sai ka kohe jala valgeks. 

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles