Hyundai tiimipealik tunnistas möödalasku: meie auto polnud Tšiilis piisav

Copy
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul Foto: Hyundai Motorsport

Kui Kreeka MM-rallil sai Hyundai rõõmustada oma ajaloo teise kolmikvõidu üle, siis Tšiilis tuli neil tunnistada Toyotade paremust.

Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans olid need kaks, kes Lõuna-Ameerikas poodiumi kõrgeimale astmele tõusid ning kui kaheksakordne maailmameister Sebastien Ogier poleks laupäeval õnnetu kivi tõttu teepervele jäänud, terendanuks Jaapani autotootjale ilmselt kolmikvõit. 

Ent kuna prantslane ikkagi katkestas, jäid Hyundaile näppude vahele Ott Tänaku kolmas ja Thierry Neuville'i neljas koht. Nende kolmas sõitja Esapekka Lappi oli üldarvestuses kaheksandal kohal, kuniks oli viimase katse eel sunnitud katkestama.

«Meie jaoks oli tegemist äärmiselt raske ralliga, mis oli vaat et täielik kontrast sellele, kus me kuu aega tagasi Akropolises olime,» vahendab rallit.fi Hyundai tiimipealiku Cyril Abitebouli öeldut.

«Meie pakett polnud nädalavahetusel võitmiseks piisav, mistõttu suunasime oma fookuse MM-tiitli lahingule ja üritasime lihtsalt kõikidest ohtudest kõrvale tüürida. Selle ülesandega tulime vähemalt toime, kuid meie edu meeskondlikus arvestuses kahanes poole võrra,» viitas prantslane tõsiasjale, et kui enne Tšiili rallit edestasid nad Toyotat 35 punktiga, siis nüüd on edumaa kõigest 17 silma.

See aga tähendab, et meeskondliku MM-tiitli saatus otsustatakse suure tõenäosusega hooaja viimasel etapil Jaapanis. Enne seda ootab sõitjaid ees veel Kesk-Euroopa võidukihutamine.

«On äärmiselt oluline, et suudaksime oma sõitjatele kaheks eesootavaks asfaldiralliks konkurentsivõimelise auto anda, mis võimaldaks neil Hyundai i20 N Rally1-auto täit potentsiaali kasutada ja meie edu taas suurendada,» lõpetas Abiteboul.

WRC-sarja punktitabel (11/13):

1. Thierry Neuville (Hyundai) 207

2. Ott Tänak (Hyundai) 178

3. Sébastien Ogier (Toyota) 166

4. Elfyn Evans (Toyota) 161

5. Adrien Fourmaux (M-Sport) 140

6. Kalle Rovanperä (Toyota) 114

7. Takamoto Katsuta (Toyota) 80

8. Dani Sordo (Hyundai) 44

9. Sami Pajari (Toyota) 41

10. Esapekka Lappi (Hyundai) 33

Võistkondlik arvestus:

1. Hyundai 482

2. Toyota 465

3. M-Sport 245

Märksõnad

Tagasi üles