Tänak võttis endalt pinged maha: tiitel on Neuville'i kaotada

Copy
Ott Tänak (paremal) ja Thierry Neuville.
Ott Tänak (paremal) ja Thierry Neuville. Foto: IMAGO / Nikos Katikis / Scanpix

Autoralli MM-sarjas teist kohta hoidev Ott Tänak tunnistas, et valget lippu ta ei lehvita, aga individuaalne tiitliheitlus jääb praegu teisejärguliseks.

Kaks etappi enne hooaja lõppu lahutab meie meest liidrist, tiimikaaslasest Thierry Neuville'ist 29 punkti. Kuigi laual on veel maksimaalselt 60 silma, kihutatakse nüüd vaid asfaldil. Ühest küljest on belglane sel kattel lihtsalt hea, teisalt annab esimesena rajale pääsemine talle ka eelise. Erinevalt kruusast, kus tuli teistele jäljed sisse lükata.

«Peame praegu kõvasti võitlema. Pean silmas tiimide arvestust,» ütles Hyundaiga kihutav Tänak usutluses DirtFishile. «Seal on veel asjad lahtised. Mõistagi hakkab Toyota kõvasti survestama, nii et meil pole lootustki kuidagi rahulikumalt võtta.»

Meie mehe sõnade kinnituseks: nädalavahetusel peetud Tšiili ralliga sulas Hyundai edu Toyota ees 30 punktilt 18-le. Jaapani autotootja sõitjad teenisid maksimaalsed 55 silma.

Aga individuaalselt? «Minu jaoks... Lõpuks pean koguma maksimaalselt palju punkte, aga see on tähtsam võistkonnale,» mõtiskles Tänak. «Aga sõitjate seis... Ütleme nii, et asjad on Thierry kätes. Tiitel on praegu tema kaotada.»

Tšiili ralli järel andis ka Neuville mõista, et individuaalne edu tuleb kiiremas korras ära vormistada. Siis saab suunata fookuse tiimile.

«On väga tähtis, et tiimisisene võitlus lõppeks ja suudaksime Toyota võistkondlikult alistada. Peame leidma hea strateegia, et ei jääks võistkondlikust tiitlist ilma,» märkis belglane.

Teoorias on võimalik juba kahe nädala pärast Kesk-Euroopas kaks kärbest ühe hoobiga lüüa. Kui seal ei õnnestu, siis hooaja viimane etapp peetakse 21.–24. novembrini Jaapanis.

Tagasi üles