Žalgiris alistas Euroliiga avavoorus Barcelona

Copy
Kaunase Žalgirise mängija Ignas Brazdeikis.
Kaunase Žalgirise mängija Ignas Brazdeikis. Foto: @bczalgiriskaunas/Instagram

Korvpalli Euroliiga avaringis alistas Kaunas Žalgiris koduväljakul 74:67 (21:14, 22:17, 7:17, 24:19) mulluse põhiturniiri neljanda Barcelona.

Leedu suurklubi alustas mängu Kaunase Arenal täismaja ehk enam kui 17 000 pealtvaataja silme all vägevalt. Avapoolajal suudeti eduseisu sisuliselt terve aeg enda käes hoida ning pikemale pausile mindi 12-punktilises eduseisus.

Kolmas veerand kujunes Žalgirise jaoks murdeliseks. Barcelona tegi kiire spurdi ja jõudis kodumeeskonnast vaid punkti kaugusele 47:48, kuid kümne minutiga vaid seitse punkti visanud Žalgiris ei andnud juhtohje käest.

Otsustavat perioodi alustati 7:0 spurdiga ning kuigi kuni viimaste minutiteni polnud midagi kindlat, siis suudeti kahekordne Euroliiga võitja selili suruda ning alustada põhiturniiri võidukalt.

Žalgirise kõige resultatiivsem mängija oli Sylvain Francisco 19 punktiga. Mullu Müncheni Bayernis mänginud 26-aastane prantslane kerkis võtmemängijaks viimasel veerandil, kui viskas kümne minutiga 15 punkti. Ignas Brazdeikise arvele kogunes 17 punkti ja viis lauapalli. Barcelona mängu vedasid Nicolas Laprovittola ja Kevin Punter vastavalt 12 ja 11 punktiga.

«Me oleme üks meeskond, aga meil on erinevaid talente. Usun, et meil oli imeline esimene poolaeg, aga väga halb teise poolaja algus. Tegime oma mängu raskeks, me olime aeglased ja passiivsed, nemad kolmandal veerandil kiired. Aga kõik mängijad aitasid mängu lõpuks võita,» rääkis Žalgirise peatreener Andrea Trinchieri mängujärgses lühiintervjuus.

Kuigi Baltikumi au ja uhkus läks Euroliiga hooajale vastu rekordilise eelarvega ehk hinnanguliselt 17,7 miljoni euroga, siis Barcelona peaks opereerima umbes 40-miljonilise eelarvega.

Tagasi üles