Vägistamises süüdistatud iluuisutaja sai pika võistluskeelu

Copy
Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Sørensen.
Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Sørensen. Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Scanpix

Kanadat esindavat iluuisutajat Nikolaj Sørenseni karistati seksuaalse väärkohtlemise eest kuueaastase võistluskeeluga. Aasta alguses tuli avalikuks, et Sørenseni süüdistati vägistamises.

Seksuaalne väärkohtlemine juhtus 2012. aasta aprillis ning Sørenseni ohver oli endine USA iluuisutaja, kes praegu töötab treenerina. Uurimine pole kohtusse jõudnud, tegemist on puhtalt sporti puudutava karistusega.

12 aastat tagasi vägistamise ohvriks langenud naine tuli enda sõnul süüdistustega avalikkuse ette alles praegu, sest kartis, et keegi ei usu teda. Meelt ajendas teda muutma mullu suvel ilmunud artikkel, kus Sørensen märkis, kui oluline on iluuisutamises kindlustada naistele turvaline keskkond.

Sørensen ja tema jäätantsupartner Laurence Fournier Beaudry loobusid süüdistuste tõttu jaanuaris Kanada iluuisutamise meistrivõistlustelt. Mees lükkas igasugused süüdistused tagasi.

Märtsis tulid nad aga jääle Montreali toimunud MMil, kus saavutasid 10. koha. Taanis sündinud Sørensen esindab Kanadat alates 2018. aastast. Koos 31-aastane paarilise Fournier-Baudry võideti mullu nelja kontinendi meistrivõistlustelt hõbemedal.

Tagasi üles