Eesti sõudekoondise uus peatreener sai paika

Copy
Aleksei Lipintsov
Aleksei Lipintsov Foto: Tallinna Sõudeklubi / soudeklubi.ee

ETV neljapäevase spordisaate lõpus anti teada, et Eesti sõudekoondise uueks peatreeneriks saab Pärnust pärit Aleksei Lipintsov.

Eesti sõudeliit hakkas uus peatreenerit otsima veidi pärast Pariisi olümpiat, kui sai selgeks, et 2019. aastast selles ametis olnud Veikko Sinisalo siinmail enam ei jätka – soomlane sai nimelt rahakama pakkumise mujalt.

Seejärel kuulutas Eesti sõudeliit välja avaliku konkursi ning nõnda lõpuks 42-aastase Lipintsovini jõutigi. Tehnilise konsultandi rollis hakkab teda koondise juures abistamas kahekordne olümpiamedalist Tõnu Endrekson.

Pärnust pärit Lipintsov tegi sõudmisega algust Tatjana Jaansoni käe all ning tal on ette näidata mitu Eesti meistritiitlit. Muuhulgas osales ta omal ajal ka noorte MMil, kus tuli kergekaalu ühepaadis 18ndaks. 

Pärast sportlastee lõppu jätkas Lipintsov treenerina, töötades viimased kümme aastat Tallinna Sõudeklubis. 2020. aastal valiti ta Eesti U19 ja 2023. aastal U23 vanuseklassi parimaks treeneriks.

Lisaks pälvis ta mullu ka Eesti Olümpiakomitee tänukirja panustamise eest Eesti sporti ja tulemusliku treeneritöö eest.

«Sõudmine hakkas mulle meeldima kohe kui ma seda spordiala proovisin. Jõudsin ma sõudmise juurde natukene imelikult, kui koolipinginaaber kutsus korvpallitrenni. Sel ajal käisid sõudjad talveperioodil korvpalli mängimas.

Alguses käisin ainult kossutrennides ja kui treeningud hakkasid toimuma vee peal, kutsus Tatjana Jaanson mind ka sõudeklubisse. Kohe esimesel trennil istutas ta mind neljapaati eessõudja kohale ja alates sellest päevast kuni tänase päevani olen sellesse alasse armunud,» on VI taseme treenerilitsentsi omav Lipitsov enda kohta Tallinna Sõudeklubi kodulehel öelnud.

Tagasi üles