Venemaa parimad kiiruisutajad hülgasid kodumaa (1)

Copy
Elizaveta Golubeva.
Elizaveta Golubeva. Foto: Scanpix / Reuters

Kuna Venemaa alustas tunamullu Ukrainas täiemahulise sissetungiga, siis keelati nende kiiruisutajad rahvusvahelistelt võistlustelt. Mitmed agressorriigi sportlased muutsid oma kodakondsust, et rahvusvahelisele areenile naasta.

Vene väljaanne Sport24 kirjutab, et sportlaste lahkumine oli neile üllatuseks. EMi kuldmedali võitja Elizaveta Golubeva esindab tulevikus Kasahstani. «See oli raske otsus. Kavatsen osaleda veel ühel olümpial, saada laps ning elada normaalset elu.

Järgmised kolm aastat tahan ma võimalikult palju sporti teha,» sõnas Golubeva Match TVle ning viitas 2026. aasta Milano ja Cortina taliolümpiamängudele. «Ma ei tee seda sammu mitte raha pärast, vaid lihtsalt võimaluse pärast teha oma tööd ja teha seda hästi.»

MMilt ja EMilt medaleid korjanud Danil Semerikov ning EMil kulla saanud Denis Airapetjan ja Daniil Ejbog kolisid Usbekistani lipu alla. Maailmameister Sofia Thorup esindab nüüdsest Taanit. Agressorriigi meistrid Vladimir Semirunni ja Kristina Silaeva võistlevad vastavalt Poola ja Kasashtani lipu all.

Tagasi üles