CAS lühendas jalgpalli maailmameistri dopingukaristust 62,5% võrra

Copy
Paul Pogba eelmisel hooajal Torino Juventuse särgis.
Paul Pogba eelmisel hooajal Torino Juventuse särgis. Foto: IMAGO/Giuseppe Maffia/SCANPIX

2018. aastal Prantsusmaa jalgpallikoondisega maailmameistriks kroonitud Paul Pogba langes aasta eest dopingu küüsi ja sai nelja-aastase karistuse. Nüüd vähendas spordi arbitraažikohus (CAS) selle pikkust 62,5 protsendi võrra ehk poolteisele aastale.

See tähendab, et Pogba saab taas harjutama hakata juba järgmise aasta jaanuaris ning tohib uuesti võistlema hakata märtsis. CASi peadirektor Matthieu Reeb kinnitas agentuurile Reuters, et Pogba karistust l[hendati 18 kuule, see algas 11. septembril 2023.

BBC teatel kommenteeris Pogba CASi otsust sõnadega: õudus sai läbi. 

Praeguseks 31-aastase Pogba organismist avastati mullu dopingukontrolli käigus liigne kogus keelatud hormooni testosteroon. Nelja-aastase karistuse määras Itaalia antidopinguagentuur tänavu veebruaris.

Pärast CASi otsust teatas Pogba oma avalduses: «Olen alati kinnitanud, et ma pole teadlikult rikkunud maailma antidopinguagentuuri reegleid, kui võtsin arsti poolt välja kirjutatud toidulisandit, mis ei mõjuta ega paranda meessportlaste sooritusvõimet.

Tunnistan oma rikkumist, aga tänan spordiarbitraaži kohtunikke, kes arvestasid minu selgitusega. See periood on minu elus olnud väga stressirohke, sest kõik, mille nimel olen elus nii kõvasti töötanud, läks pausile.»

Pogbat testiti juhusliku kontrolli käigus eelmise aasta 20. augustil, pärast tema koduklubi Torino Juventuse esimest mängu Itaalia liiga hooajal 2023/24. Pogba leping klubiga kestab 2026. aasta suveni.

Märksõnad

Tagasi üles